Столичната община готова да започне с ремонтите на квартални улици

8324
Столичната община готова да започне с ремонтите на квартални улици
Снимка: БГНЕС

Общо бюджетът за вътрешноквартални улици е около 15 млн. лева, цитирам по памет. Тези средства се разпределят спрямо приоритетите, подадени от районните кметове. Тези улици, които са в по-критично състояние, предстои да бъдат ремонтирани, когато климатичните условия позволят. Това каза пред журналисти кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Общината има такава готовност.

Как изглежда ремонтиран подлез за 7 млн. лева след 1 година

Некачествен ремонт за 7 милиона европейски пари. Става дума за сигнал на неправителствената „Спаси София”. Сигналът до евро...

По отношение на осветлението в момента се изпълнява пилотен проект за цялостна подмяна на осветлението в няколко района на София - ж.к. „Дружба”, бул. „Цариградско шосе”, Централен район и Банкя”. Фандъкова уточни, че това е проект, финансиран от фонд „Козлодуй” и се изпълнява от Министерствота на енергетиката, предаде агенция "Фокус".

Освен цялостната подмяна на осветителните тела в тези райони, предстои да бъде изградена и система за управление. На база на този пилотен проект разработваме цялостна програма в следващите години да бъдат инвестирани средства за подмяна на осветлението в целия град с енергийно ефективно осветление.

"Това създава не само по-голямо удобство и подобрява качеството на живот на хората, това води и до икономия на средства, което означава повече инвестиции. След като спрат дъждовете ще започнем усиленото ремонтиране”, каза още Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София