"Топлофикация София" ЕАД има готовност да започне новия отоплителен сезон

2363
"Топлофикация София" ЕАД има готовност да започне новия отоплителен сезон
Снимка: БГНЕС

„Топлофикация София” ЕАД има готовност да стартира новия отоплителен сезон при настъпване на съответните условия. Това съобщиха от пресцентъра на Дружеството.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване. Дружеството получава седмична прогноза за времето, следи промените и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания.

Омбудсманът иска „Топлофикация” да компенсира гражданите, останали без топла вода над два месеца

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръки до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. д-...

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат предварително включване на отоплението. За това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в централно управление.

При желание от страна на клиентите, парното може да бъде пуснато в отделна сграда преди общото включване на отоплението в града. За целта в най-близкия Център за обслужване на клиентите е необходимо да бъде представено заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на потребителите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане без съгласието на всички съседи.

25% от сметките за парно на столичани трябва да се преизчислят

Близо една четвърт от изравнителните сметки за парно и топла вода на столичани трябва да бъдат преизчислени. Това съобщи в интервю за Б...

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще ограничи възможните манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия. 

Експертите на „Топлофикация София“ ЕАД са подготвили полезни съвети, с които може да се спести топлинна енергия и да се оптимизират сметките за парно и топла вода. Практичните съвети ще бъдат публикувани в сайта на дружеството – www.toplo.bg и във Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да се свържат с кол центъра на компанията – тел. 0 700 11 111.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Нова детска градина в "Малинова долина" отвори врати (СНИМКИ)

СПТО: Проверката на РИОСВ не откри нарушения, благодарим на ГЕРБ за загрижеността

Тежка катастрофа в София, пострадал е моторист

Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

"Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Община Костинброд с престижна награда и място в УС на Асоциацията на българските градове и региони (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София