Трайчо Трайков се извинява за начина, по който се прави реорганизацията на движението край НДК

3486
Трайчо Трайков се извинява за начина, по който се прави реорганизацията на движението край НДК
Снимка: БГНЕС

Бих искал да се извиня за начина, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". Дори не говоря за достойнствата и недостатъците на самия проект.

Това написа във Фейсбук кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков по повод на новата организация на движението там, срещу която протестите на живеещи в района продължават.Още: Административният съд образува дело за новата организация на движение в центъра на София

Трайков е поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите и че едновременно ще бъдат въведени работещи компенсаторни мерки, пише БТА.

Много голям проблем за мен е, че не съм успял да убедя колегите колко е важно да се работи именно с уважение и мисъл за местната общност, както и че съм допуснал информацията с мен да се споделя умишлено избирателно, подчертава районният кмет. Още: "Всеки ден ще има протест": Столичани срещу ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"

Уморих се да повтарям, че нищо хубаво не може да се случи, ако не се помисли едновременно за легитимния интерес на пряко засегнатите, от които се очаква да платят цената. Опасявам се, че това може да стане прецедент, който да минира доверието в способността на районните кметове да представляват ефективно хората, които ги избират и по този начин да се загуби възможността за смислени градски промени, отбелязва Трайков.

След съдебен контрол

Трайков информира какво следва, ако съдът остави нещата каквито са. Подготвил е доклад до Столичния общински съвет за преминаването на 105-те места от платения паркинг до Националния стадион към синята зона, където да могат да паркират и хората от подзона 2. Също от подзона 2 да може да се паркира двустранно по бул. "Витоша", а не само по източната част. Трайков информира, че се подготвя и доклад за промяната на времетраенето и цените на зоните за платено паркиране в центъра, с приоритет за живеещите в непосредствена близост. "Говорил съм с кмета на Столичната община и общински съветници и очаквам добронамерено отношение и съдействие", отбелява той, но подчертава, че идеята е била всичко това да стане предварително.

В по-средносрочен план съм поискал да проектираме подземен паркинг в района на кръстовището на ул. "Гурко" и бул. "Васил Левски", за което ни е необходимо съответното финансиране от Столичната община, съобщи още Трайков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Škoda България организира празничен спектакъл за 24 май в София (ВИДЕО)

Затварят за ремонт надлеза на Околовръстното шосе в София

Стартира разширяване на ИОУ "Митрополит Авксентий Велешки" в Самоков (СНИМКИ)

Два лифта ще работят на Витоша през лятото

"Всякакви оправдания тук са нелепи": Георги Георгиев разкритикува Васил Терзиев за премахнати инвалидни паркоместа

Хората с увреждания останаха без паркоместа след промените в движението в центъра на София

ГЕРБ-София проведе среща, посветена на пострадалите от катастрофи и техните семейства

Трамвай на приказките тръгва в София

Кола върху релсите спря трамваите по бул. "България" (СНИМКИ)

Община Елин Пелин почита паметта и делото на Ботев с тържествена заря

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com