В Банкя канят граждани да кажат забележките си по подмяна на ВиК мрежата

10309
В Банкя канят граждани да кажат забележките си по подмяна на ВиК мрежата

Вече една година в Банкя се реализира най-мащабният проект по изграждане на главни канализационни колектори и подмяна на водопроводи, попадащи по трасетата им. Работата напредва, голяма част от тръбите са положени, завършват се улици и от окончателното им оформяне ще зависи бъдещият облик на  града и комфортът на жителите му.

За да имат те по-голяма възможност за контрол над строителните работи и да се чувстват съпричастни към решаването на проблемите в собствения си град, ръководството на СО район „Банкя“ отправи покана към жителите на града да се включат в огледите на комисията, специално създадена и функционираща непосредствено след старта на проекта. Тя има за цел да прави оглед и да констатира нанесените щети от строителя при реализацията на строително-монтажните работи. Огледите включват както нанесени щети на частни имоти, така също и тези върху общинската собственост. В тази комисия се включва заместник-кметът по строителството инж. Николай Димитров, служители от районната администрация, представители на строителя и строителния надзор.

Банкя на протест срещу водния цикъл

Жителите на Банкя излязоха на протест срещу забавеното изграждане на водния цикъл в града. Точно в 12 часа недоволните се събраха в цен...

На 11 декември комисията огледа улиците „Момина сълза“, „Булаир“ и „Ропотамо“, след като на сайта на общината в рубриката „Воден цикъл“ гражданите предварително  бяха информирани  кои улици ще обходи комисията. На  огледа се протоколираха и заснеха местата, които строителят трябва да довърши. Бяха записани и изисквания на хора, които живеят на съответните улици и за чието изпълнение районното ръководство ще направи необходимото, когато това бъде възможно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София