Жекова започна сезона с осмо място в Монтафон

9862
Жекова започна сезона с осмо място в Монтафон

Звездата на българския сноуборд Александра Жекова започна новия сезон с обещаващо класиране на осмото място в първия бордъркрос за Световната купа, който се проведе в австрийския курорт Монтафон.

Стартът на дамите, който трябваше да се проведе заедно с този на мъжете вчера, в крайна сметка заради лошите метеорологични условия беше отложен за днес, след като вчера домакините не успяха да проведат докрай женската квалификация, заради множество инциденти, съобщи БГНЕС.

След второ място в четвъртфинала днес, Жекова нямаше шанс и остана последна в полуфиналната си серия, която я изпрати в битката за 5-8 място, така наречения "малък финал". В крайна сметка и в него Сани пресече финалната линия последна, което й отреди 8-ото място в класирането. Осмата позиция на Сани и носи 320 точки за Световната купа.

Победителка стана бронзовата медалистка от Олимпиадата в Торино през 2006 г. - канадката Доминик Малте, а подиума допълниха Рафаела Бруто и австралийката Бел Брокхофф.

Сани и нейния баща и треньор Виктор Жеков летят утре за САЩ, където е втория старт за СК, чийто домакин ще е Телърайд. Квалификацията е на 12 декември, а финалите са на 13 декември.

Редактор: Е. Гигова

Сани Жекова пета в ранглистата на ФИС

Александра Жекова запази петото си място и във втората ранглиста по сноубордкрос за новия сезон на Международната федерация по ски (ФИ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com