X
 
 

Мая Манолова в Стара Загора: Опитват се да смачкат медицинските сестри, но няма да го позволя

3633 0
photo of Мая Манолова в Стара Загора: Опитват се да смачкат медицинските сестри, но няма да го позволя
Снимка: Актуално
„В кой век живеем, нормално ли е в уж демократична България да се питаме имат ли право или не медицинските сестри? Хората се страхуват, пазят мизерната си заплата. Това са съсловни искания и опитът да бъдат мачкани трябва да бъде осъден. Аз няма да го позволя, защото това са конституционни нарушения”, заяви националният омбудсман Мая Манолова днес в Стара Загора.

Попитана дали ще се кандидатира за кмет на София предвид заявката от БСП, че да готови да я подкрепят, омбудсманът заяви, че "всеки има право да номинира и подкрепя когото си иска. Аз съм в Стара Загора, за да подкрепя протеста на медицинските сестри и това е темата на деня".

30-ина сестри и Манолова преминаха с протестно шествие от болницата, по централния булевард "Цар Симеон Велики" до медицински център на УЛ. "Стефан Караджа". Според медицинските специалисти натискът, който оказвали директорите на болниците, натовареният им работен график и страхът у колегите им са причина за малкото хора на днешния им протест.И днес ти настояваха за единна стартова заплата в страната, за подобряване на условията на труд и за промяна в категорията труд. Изразиха притесненията си, че младите кадри заминават в чужбина, което скоро  ще доведе до кадрови дефицит най-вече в публичните здравни заведения.Млада жена, работеща в Германия и дошла да подкрепи протеста, заяви, че "в XXI век не е нормално един чистач в чужбина да получава повече пари от хора, които имат квалифициран труд и дългогодишен стаж като медицинските сестри". Сподели и, че понякога се срамува да каже, че е от България, защото в Европа свързват страната ни основно с корупция. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Мафията си има държава ! 1 Мафията си има държава ! преди 4 месеца Профил на трол?
    Белгийският министър председател Шарл Мишел днес също като австрийският канцлер е представил идеята да бъдат спрени парите от Еврофондовете за страни като България . Белгийският премиер : Спрете парите от ЕС за България, храним мафията на Борисов !
Последно в Актуално