Нощ на изкуствата в Казанлък'21: Отговорни в изкуството

1449
Нощ на изкуствата в Казанлък'21: Отговорни в изкуството
Снимка: Община Казанлък

На 18 септември 2021 г. за поредна година Художествена галерия - Казанлък и Исторически музей „Искра” се включват в инициативата „Европейски дни на наследството” под мотото „Отговорни в изкуството”. Постоянните експозиции на галерията и музея, както и изложбата „Под патината на времето”, гостуваща колекция от фонда на Художествена галерия - Русе, ще бъдат със свободен за разглеждане вход от 16 до 24 ч. В 16 ч. в залата за временни изложби на галерията ще бъде представена детската книга на Кристина Тужарова "За Майстора на цветовете", за живота на Владимир Димитров-Майстора и лекция посветена на художника. На срещата ще имате възможност да се запознаете и с проекта за следващата ѝ книга посветена на Иван Милев. От 21 ч. във фоайето на галерията и музея ще започне концертът на „Django cats“, които ще представят живия ритъм, красивите импровизации, лиричните мелодии и енергията на джипси суинга.  

За първа година галерията отваря за нощно посещение и двата си филиала - Къща-музей „Дечко Узунов” и Къща-музей „Ненко Балкански”. Заедно с постоянните експозиции в двете къщи, ще можете да разгледат и временните изложби в тях - „От веселия шум на бала. Изборът на първата Мис България през 1929 г.“, в Къща-музей „Дечко Узунов” и „Седем седмици в Париж“, самостоятелна изложба на Мариела Гемишева в партньорство с Ивана Кълвачева, в Къща-музей „Ненко Балкански”. Богатата ни програма ще се пренесе и в тези две пространства и ще започне в 10.30 ч. с Детско творческо ателие с Кристина Тужарова, на което децата ще чуят кратка лекция за живота на Владимир Димитров – Майстора, ще научат повече за процеса на създаване на книгата „За Майстора на цветовете“ и как се прави книга за деца. Ще видят архивни снимки и картини на Майстора, на които се основават текста и илюстрациите. Ще рисуват по картини на големия художник, ще слушат музика и ще се забавляват. От 18 ч. програмата ни продължава с Акустична вечер със Стефан Вълдобрев и неговата „Книга за песните“. А ако искате да си вземете и автограф, заповядайте още в 17.30 ч. в двора на Къща-музей „Ненко Балкански“. Следващото събитие ще е от 19.30 ч., на което в пространството на Къща-музей „Дечко Узунов“ ще ви срещнем с Гергана Атанасова и Женя Димова, и тяхната Галерия от думи.  

Заповядайте да споделите с нас емоцията от нощното присъствие в изпълнените с изкуство и история експозиции на галерията и музея. 

Всички събития в програмата са със свободен вход. 

Екипът на Художествена галерия - Казанлък призовава да бъдем отговорни и спазваме противоепидемичните мерки. Носете своите предпазни маски и спазвайте физическа дистанция, за да можем да продължим да бъдем заедно и ОТГОВОРНИ В ИЗКУСТВОТО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора