X
 
 

Ще вдигат такса смет в Стара Загора? 

5409 0
Ще вдигат такса смет в Стара Загора? 
Снимка: Aктуално
Предложение за увеличение на такса смет от януари следващата година е сред постъпилите за дневния ред на предстоящото заседание на общинския съвет. Преди десетина дни за варианта съобщи и кметът Живко Тодоров в интервю пред Радио Стара Загора. Една от причините за промяната, които той посочи, е увеличаването на отчисленията към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за депониране на твърди битови отпадъци.

Заради изтеклия тази година договор за предоставяне на услуги по предварително третиране на смесени битови отпадъци, генерирани на територията на общината, е проведена и процедура за избор на нов изпълнител и е повишена цената за предварително третиране на битовите отпадъци от 65 лв./тон без ДДС при досегашна 58 лв./ тон без ДДС. По този начин разликата между постъпленията от такса битови отпадъци, без промяна в размера й, и очакваните разходи по чистотата през следващата година ще е около 2 милиона лева, сочи анализът на общинската администрация.

Повече от пет хиляди именици в Стара Загора днес

Общо 5116 души празнуват имен ден днес в Стара Загора, сочи справка на Дирекция "Гражданско състояния" на общинската администрация. 231...

Предложението предвижда таксата за жилищните и нежилищни имоти, които са собственост на граждани да се увеличи от 1,5 на 1,8 на хиляда. От 3,5 на 4,2 промила е предвиденото увеличение за нежилищните имоти на предприятията. Тези от тях, за които таксата за битови отпадъци се определя на база количество отпадък, измерено чрез заявяване на необходимия вид и брой съдове за битови отпадъци, ръстът ще е минимален. Цената на съдовете се запазва, а допълнителният промил за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване се увеличава от 1,1 на 1,2, т.е. на по-малко от 10 на сто.

В община Стара Загора последно такса битови отпадъци е увеличаване през октомври 2013 година. Ще има ли ново увеличение съветниците ще решават на 19 декември. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...