Анди Мъри е новият шампион на "Уимбълдън"

1396
Анди Мъри е новият шампион на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

За трети път от 11 опита най-добрият британски тенисист Анди Мъри вдигна титла от „Големия шлем”. Мъри стори това за пръв срещу съперник, който не се казва Роджър Федерер или Новак Джокович. Шотландецът грабна заслужено трофея на „Уимбълдън” след чиста победа с 6:4, 7:6 (3), 7:6 (2) над дебютанта на финал на турнир от Шлема Милош Раонич.

Първият сет беше решен от само един пробив – в седмия гейм. Тогава Мъри успя да накаже недобре обмислено излизане на мрежата от Раонич, като това стана при третия шанс на шотландеца да пробие.

Серина Уилямс взе седма титла на "Уимбълдън"

Мечтата на Серина Уилямс е вече факт – с титла номер 7 на „Уимбълдън” тя изравни великата Щефи Граф и вече има 22 тит...

Вторият сет премина отново с превъзходство на Мъри, но той не можа да се възползва от нито един от общо четири шанса за пробив. Стигна се до тайбрек и там вече милост нямаше – шотландецът го взе със 7:3, без да позволи на Раонич да стигне до минибрейк и правейки два в подаването на канадеца.

Третия сет също се реши в тайбрек, като в тази част Раонич стигна до първите си две и единствени в мача точки за пробив, но Мъри ги спаси със смела игра. Шотландецът беше безпощаден във втория тайбрек, печелейки го със 7:2 точки.

Пълни подробности от големия финал научете в Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com