Федерер прегази Долгополов и е на финал в Индиън Уелс

18059
Федерер прегази Долгополов и е на финал в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

Може би най-великият тенисист в историята Роджър Федерер продължава със страхотното си представяне през тази година, записвайки успех на полуфинала на Мастърса в Индиън Уелс над украинската изненада Александър Долгополов в два бързи сета, за малко над един час - 6:3, 6:1.

Очакванията за мача бяха доста големи, но напразно - излезлият за пръв път на такава фаза на турнир от серията "Мастърс" украинец определено прегоря, макар в началото да беше равностоен. Всичко обаче реално приключи при 4:3 за Федерер в първия сет - тогава Маестрото направи пробив след четири поредни непредизвикани грешки от Долгополов, чийто форхенд го изостави и Федерер с лекота затвори частта.

Мъри и Вавринка станаха поредните големи жерви в Индиън Уелс

В истинска сеч се превърна турнира в Индиън Уелс от серията Мастърс, след като още две имена напуснаха състезанието тази нощ. Куфарите ...

Във втория сет нещата се развиха светкавично - нов пробив за Федерер още в първия гейм, а при 3:1 в негова полза дойде и третият пробив в подаването на украинеца в мача. Това стана след най-дългия гейм в мача, в който швейцарецът на четири пъти не можа да се възползва от шансовете си, Долгополов също на четири пъти можеше да вземе гейма, но Роджър се бореше до последно и с феноменална защита не му даде и сантиметър от корта. В едно от разиграванията Федерер върна два смача, като второто връщане се превърна в красива контраатака от форхенд по обратния диагонал, която вдигна зрителите на крака. В крайна сметка швейцарецът поведе с 4:1 и Долгополов се предаде, инкасирайки набързо още два гейма пасив, като Федерер проби на нула за край на мача след бърза размяна и предизвикана грешка на украинеца.

На финала, който ще се играе утре, 15 март, Федерер очаква победителя от срещата Джон Иснър - Новак Джокович, която ще започне в 23:00 часа българско време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com