Федерер загря за "Уимбълдън" с 10-та титла в Хале

3675
Федерер загря за "Уимбълдън" с 10-та титла в Хале
Снимка: Getty Images/Guliver

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер написа нова страница в историята на тениса, след като успя да спечели десета титла на турнира от категорията "500" в Хале. С победа 7:6 (2), 6:1 над Давид Гофен, Федерер успя да направи това, което пропусне да постигне миналата година, когато загуби на финала от Борна Чорич. А отличието е номер 102 в кариерата на швейцареца, който е на само 7 титли от ATP от рекорда на Джими Конърс за най-много трофеи в професионалния тенис на най-високо ниво. Освен това Федерер има 181 победи на трева, само 4 по-малко от Конърс и едва ли някой се съмнява, че този рекорд скоро ще е на швейцареца.

Победата означава и още нещо - че Федерер има шанс да бъде втори поставен в схемата за "Уимбълдън", тъй като там схемата се реди не само по ранглистата, където номер 1 и номер 2 са Новак Джокович и Рафаел Надал, а и по постиженията на трева за определен период от време назад.

Надал не даде никакъв шанс на Федерер и се класира за финала на Ролан Гарос

Рафаел Надал е на финал на Ролан Гарос след като победи Роджър Федерер с 6:3, 6:4, 6:2 в голямата класика в света на модерния тени...

Първият сет мина с големи проблеми за Федерер - той изостана с 0:40 на свой сервис при 2:2, но успя да се измъкне, при това вкарвайки само 1 първи сервис при трите шанса за пробив, които имаше Гофен. Белгиецът, обаче, не успя да реализира отличните възможности при 15:40 и особено 30:40, когато направи добър ретур, но реши да се измести на форхенд и да играе по правата, вместо да го направи от бекхенд, като закъсня с мъничко и намери мрежата. След това, швейцарецът спаси 0:30 и 15:30 при 3:3 и 4:4 гейма, за да се стигне до тайбрек. Там Федерер беше безмилостен - 7:2 точки, нито една загубена на негов сервис и постепенно от под 50% първи начален удар той вдигаше постоянно нагоре показателя.

Във втория сет Гофен не издържа - той предаде още първото си подаване в сета с двойна грешка, при третия шанс за Федерер въобще в мача. Швейцарецът вече изглеждаше недосегаем на сервис, а белгиецът взе само още един гейм до края на мача, като направи две поредни двойни грешки в седмия гейм и Федерер още на първия мачбол с гръмотевичен бекхенд накара иначе добре излезлия Гофен да сбърка, с което взе и титлата. В крайна сметка, швейцарецът направи 23 печеливши удара при 14 непредизвикани грешки, докато противникът му записа 14 печеливши удара и 29 непредизвикани грешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

Гришо взе двудневния си мач с Кецманович и се класира на 1/8-финалите в Монте Карло (ВИДЕО)

Новак Джокович посочи един турнир като цел №1 за 2024 година

Дъжд спря Григор Димитров да приключи Кецманович в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com