Григор Димитров изради късмет в жребия и излиза срещу сърбин

1210
Григор Димитров изради късмет в жребия и излиза срещу сърбин
Снимка: Getty Images/Guliver

Григор Димитров ще играе с Виктор Троицки в първи кръг на Ролан Гарос. Сърбинът спечели последния мач с първата ракета на България през януари тази година на финала в Сидни, като спаси мачбол, а две седмици преди това хасковлията го бе победил в Бризбейн. Григор също записа успех срещу Троицки през 2012 г. в Базел и така води с 2:1 в преките двубои, а сега двамата за първи път ще спорят на клей.

25-годишният българин не се представя никак успешно на Ролан Гарос и в последните две издания отпадна в първи кръг, след загуби от Джак Сок (2015) и Иво Карлович (2014). От шестте си участия в Откритото първенство на Франция Гришо записа най-големия си успех през 2013 г., когато в трети кръг бе отстранен от Новак Джокович, припомни БГНЕС. На всичкото отгоре сега Григор влиза като непоставен в надпреварата и може да се радва на жребия си, защото можеше да играе с далеч по-сериозен съперник.

Полицията обискира Френската тенис федерация

Офисите на централата на Френската тенис федерация, както и домът на президента на федерацията Жан Гашасен, бяха обискирани от полицият...

При победа Григор, който е в долната половина на схемата, ще спори във втория кръг с Денис Кудла или Душан Лайович. Евентуални съперници на българина в трети кръг са поставения под №16 Жил Симон и аржентинеца Диего Шварцман, който надви Григор във финала на турнира в Истанбул. Един от двамата обаче ще отпадне до трети кръг.

При мъжете големият въпрос беше в коя половина на схемата ще е Рафаел Надал. Испанецът влезе в жребия като поставен под номер 4 заради отказването на Роджър Федерер поради контузия в гърба. Фортуна отреди Надал да отиде в половината на световния номер едно Новак Джокович. Така, ако има мач между тях, той ще е на полуфинал.

Жребият за женската схема определено не беше добър за Цветана Пиронкова, която ще мери сили със Сара Ерани в първи кръг. 18-ата в света италианка води на Цвети с 2:1 победи, като и трите мача са играни на твърди кортове. Ерани победи пловдивчанката в три сета тази година на турнира в Доха, Катар. Цвети миналата година стигна до трети кръг. Миналогодишната шампионка Серина Уилямс започва срещу словачката Магдалена Рибарикова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com