Григор Димитров си осигури четвъртфинал на "Уимбълдън"

108632

Първият четвъртфинал на „Уимбълдън” за Григор Димитров е вече факт. Освен всичко друго българинът успя да пребори и дъжда, за да спечели осминафинала си на най-големия тревен турнир в света срещу Леонардо Майер с 3:0 сета – 6:4, 7:6 (6), 6:2 и така си осигури среща с действащия шампион Анди Мъри. По-рано днес Мъри пречупи лесно Кевин Андерсън с 6:4, 6:3, 7:6 (6).

Типично за трева играта вървеше бързо, като сервиращите с лекота вземаха своето. По-убедителен на начален удар беше Григор и затова малко учудващо Майер стигна пръв до точка за пробив – при 4:4 гейма. Димитров обаче показа класа, взе своето с печеливш форхенд и се измъкна. Нещо повече – още в следващия гейм, на свой ред Григор имаше две поредни точки за пробив, след като направи страхотен минаващ и при втория шанс аржентинецът се пропука – 6:4 за Димитров.

Нишикори бие и излиза срещу Раонич на Уимбълдън

Японският тенисист Кей Нишикори си осигури осминафинал на най-престижния турнир от големия шлем - Уимбълдън. В петсетова битка, постав...

Вторият сет също тръгна по типичния за трева начин – с предимство на сервиса, но Григор пак беше по-опасен на ретур. В два поредни гейма в началото Димитров се добираше до 15:30, но Майер се измъкваше без точки за пробив. Не така беше при 4:3 за Григор, когато най-сетне в този сет той стигна до шанс за пробив и след размяна на форхенди, в които Майер натискаше, пред Григор се откри шанс за бекхенд по правата, но той изпусна с малко линията и аржентинецът оцеля. Оттук насетне двамата изиграха още само три гейма и точно когато аржентинецът сервираше за влизане в тайбрек, английското време напомни за себе си и срещата беше прекъсната.

 

В крайна сметка след близо час и половина почивка мачът беше подновен, а вторият сет се реши в тайбрек. Там, явно заради паузата, двамата не можаха да покажат стабилна игра, но за щастие Майер направи една грешка повече – на втория сетбол на Григор заби двойна грешка, за 8:6 за българина, след като Димитров направи общо четири минипробива, а Майер – три. Всъщност всеки път българинът дърпаше с минипробив аванс и веднага аржентинеца го връщаше, като дори удължи сета с „Ястребово око” след деми воле на Димитров, което беше дадено за добра топка, но се оказа аут.

Григор Димитров премина във втората седмица на Уимбълдън след епична драма

Поредна тенис драма с участието на Григор Димитров, но и пореден успех за нашето момче. Днес то се справи с много труден и коварен съпе...

Началото на третия сет се оказа по-трудно за Григор, който влезе в период на спад. Логично Майер имаше две точки за пробив в четвъртия гейм, но и в двата случая Григор показа здрави нерви с коварни сервиси, като при първата възможност и Майер помогна с нетърпелив силен форхенд ретур тип „всичко или нищо”, който отиде в аут по правата. Пропуснатият шанс струва скъпо на Майер – още в следващия гейм Григор се активизира след двойна грешка на аржентинеца, с която резултатът стана 15:30 и направи страхотен лоб от форхенд, донесъл му две точки за пробив. Още на първата коварен сечен бекхенд на Григор принуди Майер да излезе напред и когато аржентинецът игра на форхенда на българина, съдбата му беше решене – светкавичен минаващ от форхенд по правата и пробив за 3:2.

Пробивът се оказа ключов за бързия край на срещата, след като Григор успя да направи и още един, при това изоставайки с 40:15 на сервис на Майер. Решаваща и много красива беше точката в гейма за 40:40 – в нея Григор направи сечен удар от бекхенд, при който усети, че ще последва къс отговор и с котешка грация стигна до мрежата, където завърши с воле от бекхенд. За десерт Григор обърна от 0:30 Майер на свой сервис за мача и завърши срещата със стил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com