Григор Димитров си тръгна рано-рано и от Токио

7638
Григор Димитров си тръгна рано-рано и от Токио
Снимка: Getty Images/Guliver

Мизерният за Григор Димитров сезон продължава с пълна сила, след като първата ни ракета при мъжете успя да загуби с 4:6, 6:3, 1:6 от Беноа Пер още в първия кръг на турнира в Токио. Това беше втора загуба в три мача срещу Пер за Димитров, като българинът има още една загуба срещу французина на ниво „Чаланджър”.

Първият сет беше решен след пробив още в първия гейм, когато Димитров, вече тривиално особено през този сезон, направи две двойни грешки. До края на сета българинът не само не получи шанс да върне пробива, ами не стигна дори до дюс в подаванията на Пер. От своя страна французинът се съсредоточаваше главно на сервиса си и само в деветия гейм понатисна, но освен 40:40, не стигна до нов шанс за пробив, като взе сета с 6:4.

Във вторник сутрин Григор ще играе срещу Пер в Токио

Утре (вторник) сутрин Григор Димитров ще започне участието си на  турнира в Токио. Българинът ще има за съперник французина Беноа ...

Димитров изпусна отличен шанс да тръгне по пътя на обрата при 1:0 в своя ползва в началото на втория сет. Тогава бъларинът стигна до 0:40 на сервис на Пер, но не проби, след като направи непредизвикана грешка, не вкара ретур и французинът изгради отлична комбинация, за да спаси и трите шанса за пробив. Григор изпусна ново 0:40 в в седмия гейм, като там даже беше по-лошо – той имаше общо пет шанса за пробив, но положителното беше, че само в два от случаите направи непредизвикана грешка – другите бяха спасени с добра игра на Пер. В крайна сметка така лелеяният пробив стана факт в осмия гейм, пак след 0:40 и този път от втори опит Димитров взе своето, за да изравни в крайна сметка сетовете – 6:3.

Третият сет тръгна отново с шанс за пробив на Григор, но само толкова. И веднага старата футболна поговорка „ако не вкараш, ще ти вкарат”, влезе в действие. Димитров изостана с 0:40 на свой сервис и беше пробит, а Пер набързо затвърди аванса си. В петия гейм Григор пак имаше шанс за пробив, но противникът му изигра бърза комбинация сервис-воле и го спаси, а отново с атака на мрежата взе и гейма, за 4:1. Разочарован от развитието на нещата, Димитров веднага допусна втори пробив, след като сбърка напълно по възможностите му воле при хубаво построена атака и това вече беше краят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com