Григор Димитров стигна до топ 15, Пиронкова вече на 42-ро място

13738
Григор Димитров стигна до топ 15, Пиронкова вече на 42-ро място
Снимка: Getty Images/Guliver

Дебют в топ 15 – това е новото рекордно класиране за първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който от тази седмица вече заема 15-тото място в ранглистата на ATP. При това Григор е на само десет точки от 14-тата позиция, която в момента се заема от Томи Робредо. В малката ранглиста, която определя кой ще се класира на Финалния Мастърс в Лондон, Григор е девети, което е страхотно постижение. За Лондон в края на годината пътуват първите осем.

Пред Григор обаче предстои труден период – той има да защитава четвъртфинал на Мастърса в Монте Карло, както и осминафинал на Мастърса в Мадрид. Турнирът в Монте Карло започва на 13 април, а този в Мадрид – на 4 май.

Григор остава 16-ти в света, Федерер вече е в топ 5

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров запази рекордното си 16-то място в световна ранглиста на АТР. Българинът защити то...

При мъжете голямата промяна е завръщането на Роджър Федерер в топ 4 на света. Швейцарецът достигна до четвъртфинал в Маями, което се оказа достатъчно, за да се изкачи до номер 4 в света. Така за предстоящия клей сезон Федерер си осигурява по-добра изходна позиция, тъй като няма да се среща с Рафаел Надал или Новак Джокович преди полуфинал. От топ 10 обаче отпадна французина Ришар Гаске. Лидер продължава да е Рафаел Надал, но разликата с втория Новак Джокович вече е под 2 хил. точки, т.е. една титла от Големия шлем.

При жените водач е Серена Уилямс, която завоюва през миналата седмица титлата в Маями. Топ 3 се допълва от На Ли и Агниешка Радванска. Нашата Цвети Пиронкова вече е на 42 място, което е напредък с пет места спрямо предишното класиране, тъй като в Маями достигна трети кръг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com