Григор отказа Села и е на 1/8-финал на "Уимбълдън"

11949
Григор отказа Села и е на 1/8-финал на "Уимбълдън"
Снимка: Guliver/GettyImages

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава на 1/8-финалите на "Уимбълдън" за втори път в кариерата си. Българинът спечели първите два сета с 6:1, 6:1 срещу Дуди Села от Израел, когато съперникът му се отказа поради контузия. На 1/8-финала може да се стигне до дългоочакван сблъсък Григор - Федерер, ако швейцарецът победи Миша Зверев по-късно днес.

Григор изнесе лекция на съперника си, като осъществи 6 пробива в двата сета и стигна до серия от 9 спечелени поредни гейма.

Григор впечатли с пореден триков удар (ВИДЕО)

Григор Димитров е един от най-добрите играчи изобщо в историята на тениса, поне що се отнася до трикови удари. Поредното доказателств...

Само 23 минути бяха необходими на Григор, за да спечели първия сет. Българинът направи ранен пробив още в третия гейм, който изключително много улесни играта му и влезе във впечатляваща серия, продължила и във втория сет. С общо трите си пробива в първия сета Григор показа, че е по-класният тенисист. В последния гейм Димитров изправи публиката на крака с форхенд уинър от невъзможна позиция, след което Села изкара бекхенд за 0-40 и три сетбола за българина, като той се възползва от втория.

Села поиска медицински таймаут след първия сет и напусна корта с медицинско лице. Двубоят бе прекъснат за 10-минутна пауза Села се върна на корта и двубоят бе подновен. Димитров обаче продължи и спечели подаването си на 0 и откри резултата във втория сет.

Добрата серия на Григор бе прекъсната чак при 3:0 във втория сет, когато Села най-после взе подаването си, макар и не толкова лесно. Така попречи на Григор да стигне до 10 спечелени поредни гейма. Това обаче бе единственият спечелен гейм във втория сет за Села. Най-трудният гейм за Григор бе петият във втората част. като дори се стигна до възможност за пробив. Няколко отлични изяви на мрежата предотвратиха това и той поведе с 4:1. Дуди опита да излиза по-често на мрежата и имаше някои добри завършващи удари, но в доста случаи бе разминаван от българина. В следващите два гейма българинът направи още един пробив, който беше затвърден. След втория сет Дуди се отказа и Григор се класира на 1/8-финала в турнира. 

Всичко интересно от двубоя четете в Sportlive.bg.

Великолепен Григор смачка Багдатис и е в 3 кръг на "Уимбълдън"

Григор Димитров записа страхотна победа във втория кръг на "Уимбълдън". На любимия си тенис турнир от календара световният №11 нямаш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com