Григор все така няма отговор за Федерер

14989

Четвърти мача, четвърта загуба – това е статистиката на най-добрия български тенисист Григор Димитров в мачовете му със считания за най-велик в играта от мнозина швейцарец Роджър Федерер. Както и миналата година, двамата изиграха мач в Бризбън, но този път на четвърфинал. Крайният резултат обаче не се промени – победа за Федерер, с 6:4, 6:7 (4), 6:4.

Първият сет премина в изключително темпо, като Федерер заложи на познатата си тактика, особено срещу Григор – много динамика, игра на бекхенд и скъсяване на разиграванията. За целия сет швейцарецът загуби само две точки на свой сервис. Димитров се държеше добре на своето подаване, но постепенно Федерер започна да намира обхвата си на ретур и се възползва в решаващия момент – при 5:4 в своя полза и сервис на Григор. Тогава нашето момче спаси два поредни сетбола, но на третия не съумя да реализира малък подарък на съдбата до мрежата.

Тръпката "Никол" не спря Григор в Бризбън, чакаме мач с Федерер

Лошо начало, но щастлив край - това представляваше мачът на Григор Димитров срещу Виктор Троицки във втория кръг от турнира в Бризбън. ...

Във втората част за пръв път Григор постави под напрежение Федерер на негов сервис – при 1:1 гейма, когато се добра до дюс след две извънземни отигравания, но опитният швейцарец не се впечатли и не трепна. Нивото на Димитров обаче определено се вдигаше и след фамозен седми гейм, в който българинът реализира страхотен печеливш форхенд по правата, най-после Григор проби сервиса на Федерер. За съжаление точно когато сервираше за сета, нашето момче се пропука, но бързо се поправи, печелейки частта в тайбрек.

В решителния сет изглеждаше, че Григор има предимство, след като той започна на сервис и поддържаше добро ниво, но в петия гейм се появи лек срив в играта му и Федерер се възползва, за да пробие. Димитров спаси три поредни мачбола на свой сервис за 4:5, но след това, на свой сервис, швейцарецът беше безапелационен.

Пълен репортаж от крайно интересния мач вижте в Sportlive.bg

Григор Димитров с нова победа на двойки в Бризбън

Победната серия на най-добрия ни тенисист Григор Димитров през 2016 година не спира. Гришо и японеца Кей Нишикори обърнаха водачите в с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com