Мъри и Вавринка станаха поредните големи жерви в Индиън Уелс

11747
Мъри и Вавринка станаха поредните големи жерви в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

В истинска сеч се превърна турнира в Индиън Уелс от серията Мастърс, след като още две имена напуснаха състезанието тази нощ. Куфарите стегнаха шотландеца Анди Мъри и шампиона от Australian Open Станислас Вавринка.

Мъри беше повален с 1:2 сета (6:4, 5:7, 3:6) от канадеца Милош Раонич. Шотландецът взе първия сет, след като Раонич пропусна шанс да го пробие при 4:3 и после нивото му на игра рязко спадна, което довде до пробив на нула за Мъри и първия сет отиде в неговата сметка. След това обаче Раонич се върна в релси и след оспорван втори сет проби при 5:5 с агресивна игра, преодолявайки все по-дефанзивния Мъри и изравни сетовете. В третата част Раонич се развихри след като изоставаше с 1:2, печелейки пет от следващите шест гейма и с гръмотевичния си начален удар отказа шотландеца.

Ернест Гулбис си отмъсти на Григор Димитров

Григор Димитров пропусна отличен шанс да направи нещо запомнящо се на Мастърса в Индиън Уелс, след като загуби с пълен обрат от силно с...

По-изненадваща с оглед на формата обаче беше загубата на Вавринка. Той отстъпи на добре познатия южноафриканец Кевин Андерсън – 6:7 (1), 6:4, 1:6. Основният проблем на швейцареца беше сервисът, който не функционираше така, както в Австралия и това позволи на Андерсън да е по-агресивен. В първия сет двамата си размениха по един ранен пробив, а в тайбрека Андерсън се развихри на сервис и взе своето. Във втората част южноафриканеца поведе с 1:3, но Вавринка се сети, че може да играе и обърна нещата след порция чудесни печеливши удари от бекхенд. Всичко обаче приключи в третата част, когато швейцарецът просто свърши бензина и загуби доста бързо.

За сметка на Вавринка обаче напред продължава Роджър Федерер, който спечели с 6:4, 6:4 срещу Томи Хаас. Федерер излиза на четвъртфинал срещу Кевин Андерсън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com