Невероятно - Каратанчева сломи Янкович на "Ролан Гарос"

17869
Невероятно - Каратанчева сломи Янкович на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

Втората ракета на България при жените Сесил Каратанчева постигна гръмка победа над бившата номер 1 в света Йелена Янкович на старта на "Ролан Гарос" - 6:3, 6:4. Най-големият успех на Каратанчева на турнирите от Шлема е точно на "Ролан Гарос" - четвъртфинал през 2005 година. И сега тя си припомни този знаменит успех, след като взе скалпа на Янкович.

В първия сет, точно както и във вчерашния мач на Пиронкова, Сесил поведе в резултата с пробив и оттам-насетне зрителите станаха свидетели на типичната за женски мач картинка - пробив след пробив. До 3:2 за Сесил двете тенисистки си направиха общо четири пробива, по два всяка, но всъщност съкрушителният удар успя да нанесе българката, която проби за 5:3 гейма след куп непредизвикани грешки на Янкович и успя да затвори сета с 6:3 на свой сервис.

Цвети Пиронкова започна "Ролан Гарос" с хубава победа

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова започна с успех тазгодишното издание на "Ролан Гарос". В типично по женски драматичен ма...

Във втората част Каратанчева показа още по-солидна игра, като наниза четири поредни гейма, започвайки с пробив и недопускайки в четвъртия гейм Янкович да се възползва и да върне единия пробив, като направи чудесен печеливш удар от форхенд. Каратанчева имаше шанс да спечели още на сервис на Янкович, при 5:1 в своя полза, но сръбкинята оцеля.

При 5:2 Сесил преживя истинска Голгота, спасявайки три точки за пробив, но се предаде на четвъртата, след като Янкович натискаше безмилостно и този път, освен агресия, прояви и точност. Окуражената Янкович набързо взе и следващия гейм, на свой сервис, намалявайки на 4:5.

Втори шанс за Сесил да вземе мача на собствен сервис - и тя тръгна с 30:0, като в първото разиграване Янкович спря, убедена, че топката е в аут, но съдията я даде за добра. Сръбкинята изравни до 30:30, но след поредното маратонско разиграване Сесил се добра до втори мачбол! Янкович обаче спаси и него, след агресивен бекхенд. Изнервената Сесил сбърка и при следващото разиграване, което даде шанс на Янкович да изравни. Сесил обаче издържа и две разигравания по-късно вече вдигна триумфално ръце!

Какво означава успехът на Сесил в цифрово изражение - научете в Sportline.bg

"Ролан Гарос" - възможност за слава пред Григор Димитров

Поредното сказание от „Легендата за червената земя” вече трепти на устните на разказвача. Днес, 24 май, от 12:00 часа бълг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com