Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Няма да лъжа": Григор Димитров призна за труден период преди Ролан Гарос

27 май 2024, 11:04 часа • 3478 прочитания

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров призна, че е преминал през труден период в седмиците преди втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос. Българинът започна сезона на много високи обороти и достигна кулминацията с финала на Мастърса в Маями, а след това последва лек спад в представянето му.

Григор Димитров презареди батериите за Ролан Гарос

Гришо обясни спада с това, че е натрупал умора. Тялото на българина му е подсказвало, че трябва да намали оборотите, заради което Димитров си даде и известна почивка. Сега Григор заяви, че е напълно възстановен и се чувства прекрасно физически за Откритото първенство на Франция.

Григор Димитров

"Първите кръгове винаги са трудни, винаги има нерви. Опитваш се да извлечеш максимума още с излизането си на корта. Искаш да се тестваш. През цялото време опитвах да държа съперника под напрежение. Просто исках ръката ми да усети играта", каза Григор Димитров след победата над Александър Ковачевич.

"Направих всичко възможно с оглед на обстоятелствата. След Маями аз бях уморен, няма какво да лъжа. Прибрах с у дома и ден по-късно вече бях на корта. За мен това бе най-трудната част. И дори да се чувствах добре, тялото ми казваше „не“. Опитът ми помогна много, за да знам какво да направя", добави още той.

А докъде ще стигнат силите на Григор Димитров на Ролан Гарос, четете в линка!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес