Преди година с 1000 долара в сметката, а сега с чек за 120 000 от Australian Open

8195

Само преди година индийският тенисист Сумит Нагал бе останал с под 1000 долара в сметката си. Тази седмица обаче неговата сметка набъбна многократно, след като успя да пробие в основната схема на Australian Open и дори се класира за втория кръг, осигурявайки си чек за близо 120 000 долара.

Индиецът, който поднесе сензацията на Australian Open 2024

Нагал е най-високопоставеният индийски тенисист на сингъл, като усп да преодолее трите квалификационни кръга на Откритото първенство на Австралия и да влезе в основната схема. Там той срещна казахстанеца Александър Бублик и успя да го победи 6-4, 6-2, 7-6(5), поднасяйки една от големите изненади в турнира.

Сумит Нагал постигна историческа победа в Мелбърн

Нагал е 137-ми в световната ранглиста. Това е най-голямата победа в кариерата му, като той става първият индиец от 35 години насам, който побеждава поставен играч на сингъл в турнир от Големия шлем. Индиецът изравни постижението на Рамеш Кришнан, който отстранява защитаващия титлата си Матс Виландер в Мелбърн през 1989 г.

Сумит Нагал

През 2023-а Нагал остава с 900 евро в сметката си

"В момента не плача, но всъщност все още не съм осъзнал напълно какво направих. Като спортист минаваш през такива моменти. Понякога имаш добра година, понякога лоша. Миналата година беше може би една от най-добрите години... (от това да имам само) 900 евро, да не участвам в събития през първите няколко месеца и да разчитам на уайлд карти... до това да завърша в топ 130", каза Нагал.

"От мястото, от което започнах, бях доста горд със себе си, че успях да си дам още един шанс да бъда тук, да се класирам и да играя втори кръг. Това е хубаво усещане", добави още Нагал, който като малък мечтае да стане състезател по крикет, но баща му го насочва към тениса. 

Взима сет от Роджър Федерер на US Open

При дебюта си в основна схема на турнир от Големия шлем през 2019 г. той взе сет от Роджър Федерер в първия кръг на Откритото първенство на САЩ (там, където Григор Димитров обърна Федерер, стигайки 1/2-финал). На следващата година Нагал достигна до втория кръг, преди да загуби от шампиона Доминик Тийм.

Индиецът, който тренира в Германия, преживя тежък период с контузии и претърпя операция на тазобедрената става през 2021 г., но се пребори и миналата година завоюва две титли на претендентите, за да се изкачи в топ 150.

Сблъсък между Индия и Китай на Australian Open

"Работих много усилено с моя екип и се гордея със себе си, че мога да се справя с нещата, през които преминавам, и да се представям по начина, по който искам", каза още Нагал. Погледите на двете най-многолюдни нации в света ще бъдат насочени към Нагал и китайския му съперник във втория кръг Шанг Джунчън.

Сумит Нагал

"Искам да преживея този момент, да не бързам, да се наслаждавам на това, че съм с треньора си и да си поговорим. Може би ще хапна един бургер и ще си почина", коментира Нагал за следващия си мач, предпочитайки да не се обременява с очаквания за следващия си двубой в Мелбърн.

Нагал си гарантира поне 120 000 долара, а сумата може да нарасне

С победата си в първия кръг Нагал си осигури 180 000 австралийски долара, което се равнява на 119 016 щатски долара. Ако постигне нова победа в основната схема, тази премия може да се увеличи още повече. Ето какъв е наградният фонд на Australian Open 2024 за всеки кръг до самия финал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Шок за Григор Димитров: 18-годишен чех изхвърли Гришо още на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Григор Димитров - Якуб Меншик: Кога и къде да гледаме първия мач на Гришо на Мастърса в Мадрид?

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com