Серина Уилямс доказа превъзходството си в женския тенис

36049
Серина Уилямс доказа превъзходството си в женския тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

Световната номер едно при жените Серина Уилямс завърши сезона по подобаващ начин, след като спечели след пълен обрат титлата от турнира на осемте най-добри тенисистки в света (Шампионат на WTA) в Истанбул. На финала Уилямс победи китайката На Ли с 2:6, 6:3, 6:0.

Това беше и първият финал на Шампионата, в който една срещу друга застават тенисистки на над 30-годишна възраст. С днешния си триумф Уиялмс приключва един невероятен сезон, в който достигна до спора за трофея в 13 от общо 15-те си изиграни турнира, а единствените ѝ две загуби преди финал дойдоха на Australian Open и Уимбълдън, където загуби съответно от Слоун Стивънс на четвъртфинал и от Сабине Лисицки също на четвъртфинал.

Серина пак е номер 1, победи Виктория Азаренка

Световната номер 1 в тениса Серина Уилямс запази титлата си на Откритото първенство на САЩ в неделя, побеждавайки Виктория Азаренка от ...

В първия сет На Ли отвя противничката си, записвайки пет поредни гейма от 0:1 и дори можеше да завърши сета с 6:1 гейма, но Уилямс успя да предотврати нов пробив. Във втората част обаче нивото на Ли спадна, а Уилямс успя да пробие в началото. Китайката върна пробива за 2:3 гейма след впечатляващи форхенди, но световната номер едно веднага проби отново и задържа аванса си до края на сета. Загубеният сет пречупи На Ли, която в третата част просто спря да играе, а Серина мачкаше по познатия от много мачове начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис