Серина Уилямс срещу Гарбине Мугуруса на финала на "Уимбълдън"

11990
Серина Уилямс срещу Гарбине Мугуруса на финала на "Уимбълдън"

Световната номер 1 Серина Уилямс отново е на финал на "Уимбълдън". Американката с лекота се справи с Мария Шарапова, записвайки 17-та поредна победа срещу рускинята - 6:2, 6:4. Уилямс не е губила от Шарапова вече над 10 години.

Днес Уилямс бе изключително мотивирана и агресивна на Централния корт, като на практика не остави шансове на своята съперничка и напълно заслужено победи, информира БГНЕС. Шарапова не успя да стигне до нито една възможност за пробив в целия двубой, докато Серина от своя страна постигна пет пробива за чистия успех, отнел час и 18 минути. Американката завърши срещата с 29 печеливши удара, 13 аса и 14 непредизвикани грешки. Серина успя да вдигне всички зрители на Централния корт на крака, след като взе гейма, в който сервираше за мача, с 4 аса.

Мисия "Уимбълдън" (част I)

Замисляли ли сте се за първите неща в живота и колко са важни са всъщност те? След определена възраст човек започва да помни всички &nd...

В решаващия мач за титлата американката ще се изправи срещу дебютантката на подобна фаза в турнир от Големия шлем Гарбине Мугуруса, която по-рано днес победи Агнешка Радванка в три сета - 6:2, 3:6, 6:3. Испанката игра много агресивно и смело на Централния корт и заслужено стигна до успеха. Мугуруса завърши двубоя с 39 печеливши удара и 71 процента успеваемост при излизанията на мрежата (17/24). Тя постигна общо 5 пробива и стигна до победата след час и 55 минути игра.

Мугуруса има победа на турнир от Големия шлем срещу Уилямс - на "Ролан Гарос" миналата година. Серина обаче има две победи срещу техничната испанка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com