Сесил Каратанчева отпадна във втори кръг на "Ролан Гарос"

14875
Сесил Каратанчева отпадна във втори кръг на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

Пълен обрат - това преживя втората ракета на България Сесил Каратанчева във втори кръг на "Ролан Гарос". След като Сесил направи една от големите изненади на турнира и успя да победи Йелена Янкович, сега тя отстъпи пред далеч по-ниско ранкирана съперничка - американката Ирина Фалкони, с 6:3, 1:6, 2:6.

Първият сет завърши в полза на Сесил – 6:3 гейма, след като седем от деветте гейма бяха пробиви. За щастие на сметката на Каратанчева имаше един повече – 4:3. Българката показа психическа устойчивост точно при затварянето на сета, когато спечели сервиса си на 15.

Григор Димитров напусна "Ролан Гарос" след катастрофална загуба

Наистина отчайващ – в това се превърна първият и оказал се последен мач на най-добрия български тенисист Григор Димитров на тазго...

Във втората част, както и в първата, първият пробив беше на сметката на Фалкони и то след като Сесил имаше точка за спечелване на гейма си. Оттам насетне българката буквално рухна – шест поредни гейма отидоха за американката, като серията и всъщност беше от осем, броейки и взетия сервис гейм преди първия пробив във втория сет. Сесил успя да върне единият пробив, при 0:3 в третия сет, но оттам насетне американката отново се оказа по-силна и излезе победител. Така за Сесил остана утехата, че поне се връща в топ 100 на света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com