Трета загуба за Пиронкова на Турнира на шампионките

40914
Трета загуба за Пиронкова на Турнира на шампионките
Снимка: БГНЕС

И в третия си мач от Турнира на шампионките първата българска ракета Цветана Пиронкова записа загуба. Този път тя падна с 0:2 сета – 1:6, 4:6, от австралийката Саманта Стоусър.

В първия сет Пиронкова успя да вземе само един гейм, след като Стоусър буквално я сгази. Тежкият топспин от форхенд на австралийката се оказа нерешим ребус за българката, която така и не можа да го контрира с бекхенд, а това е по-силният ѝ удар. Пиронкова показа зъби чак при 5:1, когато можеше да върне единият пробив, но след продължителен гейм Стоусър все пак затвори частта с 6:1 гейма.

Пиронкова отпадна от Турнира на шампионките

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова загуби и втория си мач от Турнира на шампионките, което окончателно отряза шансовете ѝ д...

Във втория сет нещата бяха по-оспорвани и то главно защото Пиронкова успя да играе повече на бекхенд страната на Стоусър. Австралийката обаче оставаше все така стабилна на свой сервис и издебна по-слабия сервис гейм на Пиронкова, който беше ясно, че рано или късно ще дойде. Това стана при 3:3 гейма. При 5:4 Стоусър сервираше за мача и Пиронкова имаше последен шанс да я постави под напрежение, но при 15:0 в полза на българката тя остави една топка на мрежата и вместо 30:0 за българката, стана 15:15 и оттам насетне Стоусър не даде повече шанс на нашето момиче.

След този мач вече са ясни имената на полуфиналистките. Това са Ана Иванович, Саманта Стоусър, Симона Халеп и Анастасия Павлюченкова. Иванович излиза срещу Халеп от 17:15 часа, а след това е двубоят Стоусър срещу Павлюченкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com