Цацаров не е чел доклада за "Булгартабак", защото имал по-важна работа

2921
Цацаров не е чел доклада за "Булгартабак", защото имал по-важна работа
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров все още не се е запознал с доклада на турските служби за "Булгартабак", защото има по-важна работа.

Това каза той днес (18 декември) след церемонията по встъпването в длъжност на новия шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов, който си остава и зам.-главен прокурор.

Радев е получил доклада за контрабандните цигари в Турция

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев най-накрая призна, че в доклада на турската служба за борба с организираната престъпност...

"Далеч по-голям приоритет ми е случаят в Момчилград и случилото се днес (понеделник) в София", каза главният прокурор и допълни, че ще се запознае с турския доклад, след като приключи работата по тези два инцидента. Преди ден в Момчилград бе открито мъртво 7-годишно момиченце, а в понеделник в София в колата си бе прострелян шеф на отдел в НАП.

Докладът, който беше оповестен у нас преди повече от месец, пристигна официално в прокуратурата в четвъртък привечер. Данните на турските служби са били изпратени и до Интерпол още през лятото, но досега няма никаква реакция от властите у нас.

Миналата седмица вътрешният министър Валентин Радев заяви, че се е запознал с доклада, за който първоначално твърдеше, че не съдържа твърдение, свързано с "Булгартабак", и обяви, че ще питат компанията за констатациите на турските служби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com