Емил Кошлуков се извини за показания среден пръст в ефир

5905
Емил Кошлуков се извини за показания среден пръст в ефир
Снимка: БНТ/Стоп кадър

Мисля, че дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио.

Това заяви Емил Кошлуков, програмен директор на Българската национална телевизия (БНТ) и водещ на "Още от деня", в началото на предаването тази вечер (12 февруари).

БНТ наказва Кошлуков за показания среден пръст в ефир

БНТ категорично не толерира показването на неприлични жестове в ефир. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. ...

Припомняме, че в петък (9 февруари) Кошлуков направи неприличен жест - показа среден пръст в ефир по повод протестите в защита на Национален парк "Пирин".

Снощи след акция пред сградата на БНТ, по време на която граждани поискаха оставката на Емил Кошлуков, генералният директор на обществената телевизия Константин Каменаров излезе с позиция, от която стана ясно, че "БНТ категорично не толерира показването на неприлични жестове в ефир", а Кошлуков "ще бъде наказан и ще се извини публично".

"Той (жестът - бел. ред.) беше провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди срещу мои колеги от БНТ, но това не ме оправдава. Първо, защото аз съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора, но второ, защото имам достатъчно опит като водещ - от години съм пред екрана и би следвало да се владея по-добре. Нито пък ситуацията е била толкова трудна. Като дисидент и като политически затворник и като студентски опозиционен лидер, съм имал далеч по-напрегнати ситуации. Даже по-тежки", каза тази вечер в предаването Емил Кошлуков.

"Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и Ви поднасям моите извинения. Съжалявам наистина за това, което стана, няма да се повтори повече, но трябва да добавя, че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам. Ще бъде по-възпитано, но ще реагирам, защото в моя светоглед, начинът, по който възприемам света, има четири съсловия, четири професии, които са недосегаеми: полицай, лекар, учител и журналист. Аз вярвам, че единият пази живота ни и сигурността, другият пази здравето ни, третият пази децата ни, а четвъртият - журналистите, пазят демокрацията", разви тезата си водещият.

Граждани поискаха оставката на Кошлуков с протест пред БНТ

С викове "Оставка" тази вечер (11 февруари) граждани поискаха освобождаването на програмния директор на Българската национална телевизи...

"Помня времето, когато нямаше свободно слово и нямаше демокрация, така че всеки, който нападне журналист, който посегне на полицай, който си позволи да бие учител или лекар, реагирам първосигнално. Но това е обяснение, не оправдание. Нямам никакво оправдание за моето поведение. Затова още веднъж ви поднасям моите извинения и искрено съжалявам за това което стана, може би ще ми дойде и на мен акълът някой ден, макар че съм на 52", завърши Кошлуков.

Междувременно под прозорците на БНТ отново имаше демонстрация с искане за оставката на програмния директор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com