X
 
 

Известен оръжеен търговец пита как офшорка, свързвана с Пеевски, общо взето ръководи държавата

26559 5
Известен оръжеен търговец пита как офшорка, свързвана с Пеевски, общо взето ръководи държавата
Снимка: БГНЕС
Вече не е странно, но сагата продължава – преди не беше странно. Така оръжейният търговец Емилиян Гебрев коментира как върви разследването по опита за убийство срещу него.

Гебрев коментира, че е ясно какво е оръжието на атаката срещу него от 2015 година и че то е забранено за ползване от ООН – става въпрос за отрова, макар че Гебрев не я определи категорично като "Новичок", както и кои са замесените, като и българската прокуратура го е потвърдила, по думите му. Те нямаше да го направят, ако не бяха получили команда – а защо са я получили, е обект на разследване, категоричен е оръжейният търговец. Според него, покушението срещу него е следствие на "смесен вариант" – информация от България, пратена навън, като не се нае да каже кой всъщност го е поръчал.

Андрей Луговой: Разкритията за ГРУ и отравянето на Гебрев са абсурдни

Абсурдна, но координирана информационна акция за дискредитиране на руските спецслужби - така определи публикацията на разследващите сай...

На въпрос на bTV докъде стигна разследването за опита на убийство, Гебрев отговори, че става въпрос за планирани действия за административно унищожаване на бизнеса му. Той е собственик на "Емко" и беше част от битката за "Дунарит", където все още няма абсолютна публична яснота кой ръководи. Гербев твърди и, че офшорката "Виафот", свързвана с Делян Пеевски, продължава да съществува и да действа с голям натиск срещу него. Как една фирма, която няма един работник, един цент, общо взето ръководи държавата, попита оръжейният търговец. Припомнете си в този материал какво каза Цветан Василев пред вече несъществуващата телевизия BiT за "Виафот" и ролята ѝ в сагата "КТБ".

По думите на Гебрев, действията на държавата срещу "Емко" продължават. Той твърди, че поредният натиск е на междуведомствена комисия, която искала да спре негова сделка за износ на оръжие към "една бяла държава".

Гебрев попита и как бяха купени "Булгартабак", ИПК "Родина", БТК, след като той има повдигнато обвинение, че знаел, че "Дунарит" бил купен от Гебрев с "престъпни пари" от КТБ . Нека има обвинения за всички тогава, каза оръжейният търговец. За мен е ясно, че 80% от ставащото е заради "Дунарит", каза той.

Правени са много опити да бъдат отстранен от оръжейния бизнес и продължават, заяви оръжейният търговец. И припомни как новият главен прокурор Иван Гешев лично заяви, че са правени опити "Дунарит" да мине в руски ръце. Собственик на "Дунарит" съм аз, доказвам го с Книгата на акционерите. От 2017 година съдът многократно разпорежда на Търговския регистър да впише увеличението на капитала на дружеството (с което Гебрев поема контрола над русенския завод) и той не го прави, твърди Гебрев и пита Търговският регистър над съда ли е и кой командва Търговския регистър?

Внесен е иск за отнемане на имущество за над 13 млн. лв. от Гебрев

Конфискация на имущество за 13 млн.лв. от Емилиян Гебрев и сина му Христо. Искът е внесен от антикорупционната комисия в Софийския гра...

В нашата държава има прекрасни и съвестни прокурори, но дава ли им се свободата да работят, попита оръжейният търговец.

Каква публикация, свързана и с Гебрев, и с агресивната руска външна политика, излезе преди часове с Le Monde, научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  офшорка!!! какво става там? Значи този краде България!!!на остров ман, като всички бг башибозуци!!!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  търсете проиизхода на на тази бъчва! вот и самъй
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  естествено нямамаме хипопотами! просто този , с генетични наследство може да си иде на югоизток! от където е дошъл
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Този добитък на снимката от коя порода е - нали у нас нямаме хипопотами .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Този Гебрев май че ще стане на гюбре ! Лоеният шопар дали ще си замълчи ?