Пеевски: Само аз и медиите ми осветяваме истината за КТБ

10054
Пеевски: Само аз и медиите ми осветяваме истината за КТБ
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски даде интервю пред "Телеграф", което е анонсирано във вестника като "интервю с издателя ни". В него той споделя своите виждания около "вторичното разграбването на КТБ".

Припомняме, че в последните дни народният представител е много активен задочно, след като заедно с колегите му от ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид внесоха проект за промени в Закона за банковата несъстоятелност, "за да осветли вторичното разграбване на активите на КТБ".

Пеевски е категоричен, че само той, колегите му от ДПС и "неговите медии" са тези, които са се опитали да извадят "на светло" истината около фалита на банката.

По думите му той иска да защити обществения интерес в случая с КТБ, защото "вече трета година сме свидетели на вторичното разграбване на активите на КТБ". Пеевски се възмущава от "умишления грабеж, на който е била подложена" банката и с "ръка на пулса на обществото посочва честно проблема". 

Грижата на Пеевски за КТБ умилява

"Тъй като действията най-точно показват действителните намерения и са по-силни от всякакво празно говорене, с този законопроект за поре...

"Вместо парите да отидат във Фонда за гарантиране на влоговете обаче, те попадат в ръцете на определен кръг хора", съобщава депутатът.

На въпрос кой е този кръг от хора, Пеевски отговаря:

"Не е нужно аз да ви ги казвам, те се знаят, а и вие вече три години последователно ги разобличавате на страниците на „Телеграф“. Можете да ги видите и в докладите на синдиците – например кой реално открадна „Петрол“, в чии ръце са хотелите, купени с десетки милиони от КТБ, и кой иска да вземе „Дунарит“. Примерите са много."

"Вижте, през тези години съм чул толкова невероятни неща за себе си, че не изключвам вече нищо. (Смее се.) Достатъчно показателен е фактът, че за тези три години аз като депутат и ДПС, на чиято парламентарна група съм член, сме единствените, които правим реални стъпки, за да се разкрие как беше източена и докарана до фалит КТБ", казва той.

По негови думи, според това кой ще ги подкрепи или не, ще се разбере "кой в тази страна и в този парламент защитава обществения интерес или е част от задкулисието, ограбващо държавата вече 27 години".

Слави предложи партийните субсидии да се събират с есемеси

"Току-що гледах по Новините, че има обявен телефон, на който чрез есемеси се събират дарения за пострадалите от дъжда в Бургаско. И Иво...

Пеевски е категоричен, че враговете му са част от онова задкулисие, което приватизира икономиката на България буквално за жълти стотинки.

"Това са хора, които в 21-ви век прилагат Гьобелсовата пропаганда и са изградили цяла машина за масова дезинформация и фалшиви новини. Знаете, че пропагандата стъпва на няколко основни принципа - единият от които е, че трябва общ враг. Аз съм превърнат от тази машина за клевети именно в „необходимия враг“, зад чийто едър гръб задкулисието се пробва да прикрие собствените си тъмни схеми. Ако големият ми грях е, че съм едър, поемам отговорност, че не мога да се справя с този проблем. Въпреки реакциите срещу мен обаче ще направя всичко по силите си истината за олигархията да излезе докрай", споделя още той.

Следващият въпрос цели да "изчисти един път завинаги основната спекулация в обществото": Имал ли е Пеевски кредити в КТБ, дължи ли нещо на банката и какви са били взаимоотношенията му с Цветан Василев?

Той отговаря, че семейството му е имало кредити в КТБ, дори именно с такъв купили вестниците „Монитор“, „Телеграф“ и „Политика“, но противно на всичко, което "се опитват да внушат, ние редовно обслужвахме тези заеми и те са напълно погасени".

Тук Пеевски отново подчертава, че той и неговите медии са единствените, които осветяват вторичния грабеж на КТБ и казват истината за него. "Осветяват и лицата, участващи в този грабеж. Естествено това води до ответни реакции от всякакъв характер. Но аз не се страхувам, дори напротив, твърдо съм убеден, че осветяването на грабежа трябва да продължи".

Подробностите за законопроекта на Пеевски за КТБ вече са публично ясни

Очакваният с нетърпение от мнозина (бел. ред. - но по различни причини) законопроект на Делян Пеевски и Йордан Цонев, касаещ "вторичнот...

По повод отношенията му с Цветан Василев, издателят окачествява, че са били "добри познати".

На въпрос дали се притеснява от заведеното от Цветан Василев дело по американския закон „Магнитски“, Пеевски заявява:

"Не, не се притеснявам, защото никога не съм нарушавал нечии човешки права. Няма механизъм, по който аз като народен представител да мога да нарушавам основни човешки права. А знаете, че именно това е смисълът на глобалния акт „Магнитски“ - да наказва хората, които са си позволили да се възползват от положението си, за да нарушават човешките права.

Наел съм адвокати в САЩ, които да представляват правата ми, и те са категорични, че глобалният акт „Магнитски“ не е приложим към казуса Цветан Василев".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика