X
 
 

Пламен Димитров пита защо ще събираме по-малко приходи в хазната, като БВП расте

1596 2
photo of Пламен Димитров пита защо ще събираме по-малко приходи в хазната, като БВП расте
Снимка: БГНЕС
С две думи – увеличава се покупателната способност, но не на всички, не еднакво и не с толкова, колкото хората си представяха. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров в коментар за държавния бюджет за 2020 година.

Димитров заяви, че за следващата година се предвиждат допълнително да бъдат събрани приходи от 3,3 млрд. лева, а през последните години това перо било около и над 4 млрд. лева. Защо, попита синдикалистът. Как при равни условия събираме със 700-800 млн. лева по-малко - нали БВП расте, има развитие на икономиката, каза още той пред Нова телевизия. Димитров беше категоричен, че няма отразяване на чаканата в Европа рецесия в проектобюджета.

Дадоха ход на проекта за държавния бюджет 2020 г.

Правителственият законопроект за Държавен бюджет за 2020 г. мина на първо четене през Икономическата комисия и Комисията за наблюдение ...

Трябва да има още 100 млн. лева допълнително за доходи – сега това, което се залага, ще стигне за 15% увеличение на заплатите на педагогическия персонал, не 20%, което беше договорено на ниво „министър”, посочи Димитров. Припомняме, че сега е предвидено да бъдат отпуснати 360 млн. лева. Що се отнася до здравеопазването, синдикалният лидер смята, че трябват още 5-6 млн. лева допълнително, за да се стигне до заплати от поне 900 лева месечно за медицинските сестри.

По отношение на пенсията, лидерът на КНСБ настоя минималната пенсия да е поне 250 лева, което било постижимо от 1 юли догодина, за което трябвали около 80 млн. лева – това било постижимо.

Що се отнася до детските надбавки, Димитров заяви, че от КНСБ има много предложения, но всичко по отношение на увеличение по това направление е замразено. Той предупреди и, че за енергийно бедните – 250 000 души, няма предвидени пари при бъдещо увеличение на цената на тока, което от лятото догодина можело да е 6-8%.

Каква е картината на проекта за държавен бюджет за 2020 година - научете в този материал!

Министър Десислава Танева поиска допълнителни 10 млн. лв. в бюджета за заплати

Министерството на земеделието и горите (МЗХГ) подкрепя Закона за държавния бюджет, но предлагаме да се увеличат разходите за персонал с...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Тоя пламен абсолютен педерас...мри в ада
  • Октомври 1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
    Е , то партиата/ Всекидневните абитуренски балове на които ВИНАГИ Е ПОКАНЕН И ХОДИ и същият плазмодии от снимката/ СЪЩО струват ПАРИ и като се е качил БВП то и партитата трябва да БЪДАТ още по разточителни.
Последно в Актуално