20 ефективни начина за премахване на черни точки

3341
Снимки: iStock/Guliver

Черните точки са доста често срещани кожни проблеми и обикновено са упорити. Представляват вид акне, което се развива, когато мазната кожа се комбинира с мъртвите клетки и след това запуши порите ви. Без съмнение черните точки са сред най-големите недостатъци по лицето. Доста са упорити и е трудно да бъдат премахнати, а понякога и се явяват предпоставка за развитие на гнойно възпаление, даже и на пъпки.

Как да премахнете черните точки?

1. Употребявайте некомедогенни продукти.

2. Подбирайте само неща, които няма да запушват порите ви.

3. Почиствайте грима си задължително преди лягане.

4. Ако не свалите грима, това е сериозен фактор, с който рискувате да се стигне до образуване на черни точки, които са следствие от запушване на порите.

5. Помнете добре, че колкото и уморени да сте вечер, почистването  и измиването на лицето трябва да се превърне в задължителен ритуал.

Как да почистваме лицето си според типа кожа?

6. Мийте редовно косата си. Мръсната коса и нечистият скалп могат да доведат до допълнително омазняване на кожата на лицето, а това от своя страна води до запушване и до неприятни черни точки.

7. Уверете се, че вашите ръце и нокти са напълно чисти. Избягвайте като цяло да пипате лицето си, тъй като рискът от замърсяване и образуване на пъпки след това се покачва значително.

8. Сменяйте спалното си бельо често. Имайте предвид, че върху възглавницата се отделят доста пот и мъртви клетки, а те могат да раздразнят кожата, като по този начин да причинят запушване на порите.

9. Прибавете салицилова киселина към вашата рутинна грижа за кожата. Тя има свойството да изсушава мъртвите клетки, като по този начин предотвратява появата на черни точки.

10. Гликолова киселина – употребявайте я редовно, защото само в такъв случай ще защитава порите ви от запушване. Смята се, че гликоловата киселина представлява един от новите най-добри приятели на вашата кожа. Тя представлява един отличен антиоксидант, премахващ мъртвите клетки, който прави кожата значително по-нежна, чиста и гладка.

Продуктите, които са задължителни за млада и сияйна кожа

11. Попитайте своя дерматолог за ретиноиди. Те контролират излишната мазнина и по този начин предпазват от появата на черни точки.

12. Не прекалявайте с нанасянето на продукти против акне.

13. Имайте предвид, че прекомерната употреба на продукти за кожата я изсушава. Внимателно прочетете опаковката, за да се запознаете с това колко често могат да се ползват. По този начин ще се предпазите и няма да се стигне до неприятни ефекти.

14. Хранете се със здравословна храна.

15. Трябва да запомните, че пиенето на много вода може да помогне за балансиране на себума и спомагане на обмяната на клетките на кожата.

16. Добре е да наблегнете на добро количество плодове и зеленчуци, защото те ще помогнат за сияйния външен вид на кожата.

17. Съветваме ви също така да намалите кофеина и да пиете повече чай, а също и пресни сокове. Здравословните напитки и храни укрепват тялото и разкрасяващото им действие тръгва отвътре навън.

18. Маска с розова вода и овесена каша или с мед, захар и сода със сигурност ще направи чудеса за вашата кожа и ще ви пази от появата на черни точки.

19. Маските с ябълков оцет и сол, яйчен белтък и мед също ще направят чудеса.

20. Още една отлична маска е от бадеми и розова вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com