5 съвета за справяне с безсънието

7176
5 съвета за справяне с безсънието
Снимка: iStock/Guliver

Понякога, хората имат проблеми със съня по различни причини - тревога, безпокойство, нарушен режим на лягане, вълнение. Тези 5 съвета ще ви помогнат да се преборите с безсънието и ,макар различните методи да работят по различен начин за всеки човек считам че ще намерите вашият от изброените по-долу.

Първи съвет: Изпразнете ума си

5 неща, които помагат срещу безсънието

Много хора страдат от безсъние и нощите им се струват безкрайно дълги. Има няколко неща, които могат да правят, за да скъсят времето за...

Както споменах по горе, една от причините за безсънието може да е тревога или безпокойство. Ако е така, би било много полезно да изпразните ума си от мисли преди да легнете да спите или алтернативата е да изместите негативните мисли с положителни. За изпразване на ума може да медитирате или да упражните йога - интернет е пълен с упражнения и видеа как да го направите. За да изместите негативните мисли, можете да прочетете някоя хубава книга, която ви харесва, или да изгледате някой романтичен или приятен филм, или да си пуснете приятна музика. Така фокусът ви от неприятната мисъл ще се прехвърли върху приятният фактор, която сте решили да използвате и ще успеете да заспите по-лесно.

Втори съвет: Докато сте в леглото, затворете очи и си измислете в ума си някаква история или приказка

Това е като алтернатива на това някой да ви чете, докато заспите. При мен действа. Просто затваряте очи и започвате да си мислите в главата някаква история или приказка. Може да сте главните герои или да е просто много интересна историята. Докато си я мислите и размишлявате, неусетно се заспива и дори не е нужно да броите овце, което се твърди че може толкова да ти доскучее че да заспиш накрая.

Трети съвет: Пуснете си релаксираща музика

Какво се случва с тялото ни, ако не спим достатъчно

Според проучвания средният американец твърди, че се чувства недоспал 3 дни в седмицата. Спането има многобройни ползи за тялото от повд...

Най-добрата релаксираща музика е звуците на природата или музика за медитация. Те са с положителни вибрации, които отпускат ума ви и ви зареждат. Но не пускайте звуци на буря или много шумна музика защото може да има противоположният ефект върху вас.

Четвърти съвет: Изкъпете се с гореща вода и пийте нещо загряващо преди да си легнете

Това да се стоплиш преди сън, винаги има положителен ефект върху цялото тяло и ума. Топлината е просто друг вариант за релаксация, а релаксацията и спокойството са ключови за добрия сън и изобщо за успешното заспиване.

Пети съвет: Спортувайте

Защо усещаме как падаме в съня си

Случвали ли ви се е да се събуждате рязко посред нощ, да скачате уплашено от леглото, защото ви се струва, че сте падате в бездна. Усещ...

Ако нищо друго не помогне, спортувайте. Излизайте всеки ден да спортувате или просто се заемете с задача, която ви изморява физически. Доказано е, че умората много спомага за бързото и ефективно заспиване и колкото и парадоксално да звучи, релаксацията също. На някои хора действа метода на релаксацията, а на други - метода на умората. Какъвто и да е вашия метод надявам се да сте го открили в тези 5 съвета!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com