8 ефективни съвета за тези, които искат да спрат да пият газирани напитки

6506
8 ефективни съвета за тези, които искат да спрат да пият газирани напитки
Снимка: iStock/Guliver

Източник №1 на захар са скритите захари в продукти като нискомаслено кисело мляко, зърнени храни, мюсли барове, сосове, консерванти, мазане и т.н., които обикновено се възприемат като „здравословни храни“.

Източник №2 е още по-подъл, защото е най-лесен за консумация: много напитки, като се започне от сокове и се стигне до газирана вода.

Представете си, че пиете чаша вода с 9 супени лъжици захар. Това е, което съдържа кенче с безалкохолна напитка. Сега си представете, че пиете това всеки ден.

Газирана напитка

Ефектите от пиенето на безалкохолна напитка  всеки ден са драматични: повишен риск от сърдечни заболявания, диабет тип 2, висцерални мазнини, да не говорим за промени в настроението. А

Не забравяйте, че вашето тяло и вашето благополучие са основната ви грижа и винаги трябва да действате предпазливо:

1. Не бързайте

Ако сте възрастен, до този момент може би вече сте опитали да се откажете от много лоши навици. Всеки път, когато се занимавате с отказване от лош навик, една от първите идеи е буквално изгарянето на всички мостове. Лошите навици и зависимости са устойчиви и никога не се колебаят да отмъстят. Предизвиканата от кофеин абстиненция е не по-малко грубо и безпощадно. Ето защо е по-разумно да предприемете възстановяването си от навика стъпка по стъпка. Тук не бързайте, в противен случай може да попаднете в омагьосан кръг от абстиненция и пиене на газирани напитки, чувство за вина и повторение.

2. Не се предавайте напълно

Вреди ли газираното при подагра?

Не бива да прекалявате и да се подхлъзвате. Може да не забележите тънката граница между „добре, само една чаша газирана напитка“ и „Това е само втора бутилка!“. Но не изпадайте в крайности, ако сте на семейно събиране или приятелско парти, просто си позволете чаша газирана напитка и след това се придържайте към други напитки. Бъдете съпричастни към вашите нужди, но все пак бдителен и отговорен възрастен за себе си. Няма да спрете да пиете сода за ден или два; това е дълъг път.

3. Водете си дневник

Все пак не е нужно да водите дневник. Просто умствена проверка за две напитки на ден вместо три. След като поставите умствена отметка, вие всъщност можете да го контролирате и да намалите по-ефективно. По този начин от две питиета на ден можете бавно да преминете към „веднъж на ден“ и след това „веднъж седмично“ в събота вечер навън с момичетата или момчетата.

4. Намерете вкусен заместител

Всяка съставка на содата е заменима с по-здравословна алтернатива. Ако искате нещо сладко и пикантно, заменете изкуствените си аромати с истински плодове и горски плодове. Ако страдате от остър недостиг на кофеин, можете да го успокоите със зелен чай. Ето как можете да спрете да пиете сода без главоболие. За газиране използвайте газирана вода без захар. Можете също така да си направите своя собствена лимонада. Смесете зелен чай, газирана вода и всякакви цитрусови плодове (лимон, грейпфрут, лайм). Добавете канела и мента и се насладете! Добавете лъжица мед за сладост, ако имате нужда.

5. Свикнете със своя заместител

Свикнете да пиете вашите здравословни заместители. Ако не можете да гледате филм без кола, просто я сменете с бутилка вода или домашно приготвена студена напитка. Не само ще създаде нова здрава връзка, но и ще е по-леко за вашия бюджет и среда.

За кои органи са най-вредни газираните напитки

6. Или вместо това създайте нов навик

Защо не ядете ябълка всеки път, когато искате сода? Една ябълка на ден, както се казва. Можете също така да замените сутрешната си разходка до офис автомата с разходка в близкия парк. Или можете да тичате нагоре и надолу по стълбите. Или можете да се разходите навън за чаша зелен чай. Определено има хубави места близо до вашия офис или дом, ако сте на свободна практика.

7. Награждавайте се, когато постигнете напредък

Понякога можете да се освободите от куката и да изпиете чаша или две извън графика. Или можете да изпиете чаша сладко кафе за тази доза кофеин. В интерес на истината, докато напредвате в битката си, ще чувствате по-малка нужда да се награждавате, тъй като също така ще осъзнаете, че това не е „истинската“ награда.

8. Не се изкушавайте

Един от най-разпространените съвети за диета е да се запитате дали искате да ядете, защото сте гладни или защото ви е скучно. Имате ли този навик да влизате спонтанно в кухнята и да отваряте хладилника няколкостотин пъти подред, защото знаете, че имате нещо там?

Ако искате да победите изкушението, отървете се от изкушението. Не дръжте сода в домашния или работния си хладилник.

Можете също така да приемете някои други идеи за „политика без газирани напитки“, като „без газирани напитки след 18 часа“ или „без газирани напитки на път за работа/колеж“ или „без газирани напитки през уикенда навън“.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да спрете да пиете сода без главоболие. Бъдете спокойни и здрави!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com