Дълголетието зависи от чай и кръвната ви група

6124
Дълголетието зависи от чай и кръвната ви група
Снимка: iStock/Guliver

Благодарение на съвременната техника и набор от информация, с които разполагат учените, се правят все по-нови и интересни проучвания относно човешкия организъм. Такова е например изследването, което ще разгледаме днес. От кръвната ни група може да извлечем информация за това как да поддържаме по-добро здраве, към какви заболявания сме по-податливи и т.н.

Например хората с най-силна имунна система се смята, че са притежателите на нулева кръвна група. Друго изследване пък отчита, че хората с кръвна група А са най-податливи на заразяване с малария. 

Ето и какво още можете да научите спрямо кръвната си група:

Кръвна група АВ

Хората от тази кръвна група действат много интуитивно във всяка ситуация, по-спокойни и търпеливи са, но понякога отчитат ниско либидо. Затова за мъжете с такъв проблем се препоръчва да консумират чай от мента и коприва, както и чай от сандалово дърво, божур, мента или зелен чай.

Кръвна група А

За разлика от гореспоменатите, хората с кръвна група А са изключително податливи на стрес и тревожност, те са нетърпеливи и много чувствителни. Обикновено имат високи нива на кортизол - хормон на стреса. За тях специалистите съветват да консумират повече растителни продукти, да практикуват йога и медитация, за да се почувстват по-уверени и да се справят със стреса. Подходящи чайове са от невен и мащерка, жасмин или зелен чай.

Най-разпространена кръвна група в България – имат я почти цели 40% от българите

Кръвна група В

За хората с тази кръвна група се отчита, че са податливи на автоимунни заболявания, имат по-бавен метаболизъм и често се оплакват от проблеми със съня. Относно храносмилането, необходима ви е малко външна помощ от подходящите храни и напитки, за да се справи храносмилателната система с лошите бактерии, попаднали в организма ви. Поради тази причина експертите съветват да пиете чай от червена боровинка, маточина и салвия, зелен чай и др.

Кръвна група 0

И последни, но не на последно място. За най-устойчивите се препоръчва да си набавят необходимото месо, за да поддържат крепкото си здраве, но да избягват продукти с глутен или мляко. Възможно е да имате проблеми със стомашните киселини. Опитвате се да стоите настрана от стресовите ситуации и не позволявате на тревожността да ви завладее. Експертите по темата препоръчват консумацията на чай от женшен, мате, джинджифил или зелен чай.

Чайовете са изключително полезни напитки, които ще са още по-благоприятни за организма ви, ако са съобразени с кръвната група. Разбира се, преди да прибегнете към лечение с народни методи, се консултирайте с лекаря си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно