Изстискайте един лимон и направете тази смес при болки в гърлото!

16849
Изстискайте един лимон и направете тази смес при болки в гърлото!
Снимка: debbychatzi / Pixabay

Един от най-добрите начини да излекувате болното гърло с лимон е да приготвите смес за гаргара на базата на тази съставка. Започвате със загряване на чаша вода; уверявате се, че не е прекалено гореща. След това изцеждате сока на един лимон във водата и прибавяте мед - 1 чаена лъжичка. Разбърквате добре сместа, уверявате се, че не пари, и след това си правите гаргара. За предпочитане е да извършвате тази процедура 4 пъти на ден, за да имате оптимални резултати.

Ето какво ни съветва д-р Клеонис Ирата, оториноларинголог: 

Как да приготвите две рецепти за чай с мед и лимон, които ще принесат изключителна полза за организма ви?

1. Лимон с мед - 1

Съставки: 500 мл вряла вода, 2 супени лъжици мед, 1 лимон. Лимонът се нарязва на 4 части, от едната част се изцежда сокът и се смесва с меда. Слагате тази смес на огъня, след това добавяте вода и останалите части от лимона. Оставяте да ври 10 минути. Щом се охлади, изваждате частите на лимона и от тях изстисквате останалия сок. Варите още 2 минути, сипвате в чаша, покривате и оставяте да престои пет минути.

8 безценни приложения на ЛИМОНА

2. Лимон с мед - 2

Ако не искате да правите гаргара, можете да изберете друг способ за лечение на болки в гърлото с лимон. В съд смесвате сок от половин лимон и чаена лъжичка мед, разбърквате добре и пиете тази смес сиропирана 4 пъти на ден - ще видите как дискомфортът ще намалее.

3. Лимон с джинджифил

Ако освен болното гърло имате и други симптоми на грип или настинка, можете да пиете запарка от лимон и джинджифил - тя ще ви позволи да се чувствате много по-добре. За целта загрявате чаша вода и щом започне да кипи, добавяте резен джинджифил. Изключвате котлона. Престоява 5 минути. После добавяте сока от половин лимон и една лъжица мед за подслаждане. Пийте по 3 чаши на ден и ще почувствате как болките в гърлото и дискомфортът изчезват.

Лекар разкри истината за водата с лимон - полезна или вредна е тя

4. Лимон с мед, куркума и джинджифил

Всеки, който иска да облекчи симптомите на възпалено гърло и настинка, вече знае, че чай от лимон и мед е добър вариант. Това е така, защото тази напитка има антисептичен ефект и осигурява витамин С. Но с добавянето на куркума и джинджифил този чай увеличава своите сили многократно. Добавянето на тези две съставки го превръща в мощно средство за минимализиране на обичайните зимни заболявания. Куркумата се използва широко от холистичната медицина, понеже действа като натурален пречиствател на черния дроб и мощен антибактериален агент. Нейната основна фармакологична съставка, куркуминът, често е тестван за намаляване на възпаление; резултатът е сравним с постигнатите от стандартните лекарства. По същия начин джинджифилът подсилва противовъзпалителното въздействие, бори се с киселините и помага при храносмилането. Често се препоръчва на хора с екзема, псориазис, лупус или акне.

Съставки: 1 коренче свеж джинджифил, дълго 3 см и нарязано на резенчета; 1 чаена лъжичка смляна куркума; сокът от 1 лимон; 2 с. л. мед; ½ литър вряща вода.

Защо НЕ трябва да пиете всеки ден чай с лимон?

Слагате всички съставки във врящата вода (свалена от котлона) и разбърквате добре. Покривате и оставяте за 5 минути. Тъй като тази рецепта е за две порции, запазете втората за преди лягане. От друга страна, всеки, който иска да използва този чай за лечение на кожни проблеми, трябва да го пие сутрин и следобед, всеки ден. По желание добавяте чили на прах, за да увеличите силата му в борбата срещу грипове и настинки или против болестни симптоми на синусите.

Внимание! Статията е само информативна. Винаги търсете компетентен медик!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com