Какво ще се случи с тялото ни, ако хапваме кашу всеки ден?

8568
Какво ще се случи с тялото ни, ако хапваме кашу всеки ден?
Снимка: Pixabay

Ако ядете твърде много кашу на ден (означава: предозиране с кашу), може да причините подуване на корема, главоболие, запек, наддаване на тегло и подуване на ставите при някои хора.

Употреба в прекомерни количества причинява:

  • Качване на тегло
  • Главоболие
  • Подуване на корема
  • Алергия към ядки
  • Лекарствени взаимодействия

Много от нас знаят, че кашуто е богато на калории и мазнини, така че не трябва да ядем твърде много кашу. Може само в умерени количества, тъй като мазнините в кашуто са от „добрите“ мазнини. Ако ядете прекалено много кашу обаче, най-честият страничен ефект, с който ще се сблъскате, е наддаването на тегло. От друга страна, ако пък искате да наддадете тегло, можете да ядете около 30-40 ядки кашу на ден.

Главоболие

Вторият често срещан страничен ефект от кашу е главоболие. Известно е, че яденето на фъстъци, бадеми, кашу и други ядки предизвиква главоболие. Въпреки че ядките обикновено са здравословни, някои хора са свръхчувствителни към тях. Някои сезонни промени също са склонни да предизвикват главоболие при някои хора. В кашуто има аминокиселини: тирамин и фенилетиламин, които са полезни за нашето здраве и спомагат за поддържане на нормално ниво на кръвното налягане и осигуряват усещане за благополучие, което може да причини главоболие при хора, които са чувствителни към тези аминокиселини.

10-те най-полезни ядки и семена за всеки ден

Подуване на корема

Яденето на мазни ядки като кашу (както всички ядки съдържат много мазнини) може да доведе до натрупване на газове и подуване на корема, както и промени в движенията на червата. Всички мазни храни, включително кашу, могат да причинят тези странични ефекти при хора с функционална диспепсия. Повечето от ядките съдържат съединения като фитати и танини, които затрудняват стомаха ни да ги смила. Ядките също съдържат различни видове мазнини, които могат да доведат до диария. Кашуто може да причини подуване на корема при някои хора по различни причини.

Алергия към ядки

Ако сте алергични към ядки, не яжте твърде много ядки кашу, може да е опасно за здравето ви дори поради риска от алергични реакции, свързани с тях, въпреки че са по-рядък алерген от други ядки или фъстъци. Според проучване алергиите, свързани с кашу, са изложени на риск всеки ден и тези алергични реакции са още по-сериозни, защото засягат малки деца, които може никога да не са били изложени на тези алергии. Според друга статия е установено, че анафилаксията или свиването на дихателните пътища е по-често при хора, страдащи от алергии към кашу, отколкото при хора, страдащи от алергии към фъстъци.

Защо да ядем различни ядки всеки ден

Лекарствени взаимодействия

Ядките кашу са отличен източник на магнезий, който осигурява много ползи като регулиране на телесната температура, детоксикация, поддържане на костите и зъбите здрави и много други ползи. Съществува обаче и известен риск, свързан с магнезия и един такъв риск е способността им да взаимодействат с някои лекарства. Според медицинския център на университета в Мериленд е установено, че няколко лекарства взаимодействат с магнезия (който присъства в кашуто на високо ниво) и нарушават ефекта на тези лекарства. Хинолоновите антибиотици като ципрофлоксацин и магнезий се свързват заедно и могат да попречат на адекватното усвояване на антибиотиците.

Кашуто полезно ли е за вашето здраве?

ДА! В умерено количество, ядките от кашу имат много ползи за здравето и са полезни. Те могат да ви помогнат: да контролирате теглото, да подобрите здравето на сърцето, да понижите кръвното налягане, да понижите нивата на холестерола, да завишите здравето на мозъка и да стимулирате мозъчната функция, да подобрите имунната система, да помогнете за укрепване на костите, да предотвратите и контролирате диабета,... Можете да ядете 15–30 ядки кашу на ден за основен източник на мазнини и вторичен източник на протеини. Както повечето ядки, кашуто също може да помогне за подобряване на цялостното ви здраве.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com