Коя е най-добрата студена напитка за летните жеги?

4794
Коя е най-добрата студена напитка за летните жеги?
Снимка: iStock

В горещините е необходимо да поддържаме тялото си хидратирано, тъй като се потим повече и с това губим повече течности. Затова наличието на повече възможности за студени напитки е от съществено значение, за да останете хидратирани в жегата.

Д-р Рафаел Аполони обяснява следното. 

Ето някои студени напитки, които са сред най-подходящите за жежкото лято.

Витаминни и плодови сокове

Плодовите сокове, наситени с витамини са много освежаващи студени напитки освен, че са много здравословни. Плодовете съдържат достатъчно количество вода и същевременно са чудесен избор за здраве. Сок от портокал, манго, ябълка, диня - не липсват варианти за приготвяне на чудесен сок. Добавянето на лед прави напитката още по-освежаваща.

Студен чай

Свикнали сме да мислим, че чайовете са топли напитки, но тук има повече възможности, отколкото си мислите. Студените чайове могат да се приготвят с лед – нищо не пречи да добавяте аромати, да смесвате плодове и билки. Има много опции.

Студен чай с праскова или лимон

Съставки: 2 праскови или 2 лимона, 3 чаши вода, 4 пакетчета черен чай (40 г), ½ чаша захар, лед и мента по желание

Смесвате в блендер прасковите или лимоните, захарта и половин чаша вода. Пригответе черен чай с останалата вода и го смесете със съставките от блендера. Добавете лед и мента на вкус.

Напитка от 2 основни съставки за бързо отслабване

Студено кафе

Точно както студените чайове, студеното кафе става все по-популярно и е вкусна студена напитка. То обикновено е по-малко кисело от горещото. Това го прави добро за нашите зъби и стомах. Тъй като е по-малко кисела, напитката в крайна сметка помага за храносмилането, като същевременно ни хидратира.

Ароматна вода

Ароматната вода отново завладява пазара, особено тази с лимон. Освен, че освежава, тя е чудесно за здравето и поддържа хидратацията на тялото. Тази студена напитка се сервира най-добре с много лед. Може да се направи с плодове, смесени с билки и дори зеленчуци. Вие избирате! Добавете лимон, портокал, мента и каквото друго искате към вашата ароматизирана вода. Охлажда се час преди сервиране.

Смутита

Смутитата се приготвят много лесно. Тази студена напитка е по-кремообразна от соковете и може да се приготви с различни смеси. Тук ще ви научим как да приготвите смути с банан и ягоди.

Смути с банан и ягоди

Съставки: 100 мл охладено мляко, 3 до 5 бучки лед, 3/4 от 200 мл чаша нарязани замразени ягоди (или каша), 1 пресен или замразен банан, захар. За повече кремообразност може да добавите сметанов сладолед. Смесете всички съставки в блендер и сервирайте. Добавете плодове към напитката, ако желаете.

Тази вкусна лятна напитка сваля високия холестерол

Кокосова вода

Има напитки, които никога не излизат от мода през лятото. Когато мислим например за плажа, един от елементите, за които можем бързо да се сетим, е кокосовата вода. Богата на минерални соли, калий и много хранителни вещества, кокосовата вода има висока сила да хидратира организма и дори помага за храносмилането. За тези, които спортуват, кокосовата вода е идеален съюзник, тъй като замества минералите, които губим, когато се потим. Напитката няма противопоказания и дори може да замени обикновената вода в студени напитки, като смутита, сокове и витамини.

Вода: най-обичаната напитка в света

Водата със сигурност е добър съюзник в горещите и студените дни, ако не и най-добрият. Студена или не, тя прави кожата по-красива и помага за всички функции на тялото. Пренася хранителни вещества, филтрира токсините, улеснява борбата с акне, целулит и стрии. Ползите от водата са безкрайни. Затова не пропускайте да пиете вода в горещините и поддържайте здравето си в крак с времето.

Внимание! Статията е само за информация. Допитвайте се винаги до медик-специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com