Колко време издържа акумулаторът на автомобил?

25109
Колко време издържа акумулаторът на автомобил?
Снимка: iStock

Животът на акумулатора зависи от конфигурацията на автомобила, електрическото оборудване и т.н., като например навигация, мултиекранен информационен дисплей, дистанционно управление..., тъй като автомобилът продължава да консумира електричество, дори автомобилът да е изключен, това води до разреждане на батерията.

Акумулаторът трябва редовно да се проверява за нивото на електролита, да се зарежда навреме. Поддръжката на акумулатора се състои в:

Какви видове акумулатори има

1. Почистете външната страна на батерията.

2. Проверете нивото на батерията.

3. Добавете електролит.

4. Проверете нивото на електролита. Батерията се презарежда. По време на стартиране капацитетът изглежда се увеличава и остава стабилен за определен период от време. След това капацитетът пада до последно. Ако батерията не е заредена, батерията не може да се използва. Това са характеристиките на положителния и отрицателния полюс на батерията. Измерването на акумулатора трябва да се извършва по стандартни методи и да се определи колко пъти може да бъде заредена и разредена при определени условия.

Някои собственици на автомобили често се оплакват, че акумулаторът на автомобила лесно се изчерпва. Какви са предпазните мерки?

Каква е минималната дистанция между автомобили по закон?

За да работи акумулатора на автомобила правилно, трябва да се обърне внимание на следните аспекти:

1. Батерията трябва да бъде монтирана здраво. Винаги проверявайте дали батерията е закрепена, включително проверка на кабела на батерията, дали връзката е сигурна и дали кабелът прави добър контакт. В противен случай, когато автомобилът се кара по неравен път, акумулаторът може да се разклати и да се повреди, а разхлабването на свързващия проводник може да причини електрическа искра.

2. Времето за запалване се контролира в рамките на 385 секунди, всеки път, когато не можете да запалите отведнъж, не опитвайте в интервала най-малко от 15 секунди. Ако не можете да запалите колата след няколко стартирания, трябва да намерите причината.

3. Не включвайте климатика на празен ход. Тъй като оборотите на двигателя са ниски, когато колата работи на празен ход, не е достатъчно за зареждане с електрическа мощност, необходима за работа на климатика.

Автомобилът не пали - 5 основни причини

4. Обърнете внимание на почистването и предотвратяването на ръжда. Обърнете внимание на своевременното почистване на образувалите се оксиди, сулфати и др. по клемите на акумулатора.

5. Не сменяйте батерията с по-голям капацитет от оригиналния. Тъй като изходната мощност от генератора в колата е фиксирана, например, когато батерията се смени с голям капацитет, новата батерия няма да бъде заредена достатъчно, колата няма да стартира гладко и батерията ще загуби мощност.

6. В батериите, пълни с вода, нивото на течността трябва да се проверява на всеки 10 дни през лятото и на всеки 15 дни през зимата. В противен случай животът на батерията ще бъде съкратен. Когато добавяте течност, внимавайте да не позволите на други вещества да влязат в батерията. Ако някое вещество попадне вътре, не използвайте метални материали, използвайте сухи дървени пръчки за отстраняване на примеси. Корозията прониква в батерията, причинявайки саморазреждане и повреждане на батерията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Възможно ли е да предозирате с витамини?

Къде отиват мазнините, когато отслабвате?

Бананите: добри или лоши са за нас?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com