Най-добрите съвети за лош дъх - всеки може да ги пробва

8940
Най-добрите съвети за лош дъх - всеки може да ги пробва
Снимка: iStock

Халитозата или лошият дъх може да е в резултат на различни причини. Основните фактори, които провокират появата на лош дъх, са некачествената или нередовна грижа за зъбите и венците, лошите навици, зъбните и други заболявания (например на стомашно-чревния тракт).

Подходът за елиминиране на подобен проблем трябва да е правилен, точен и изчерпателен. Само тогава може да се постигне желания резултат.

В случаите, когато няма здравословни проблеми, причината за халитозата може да е в резултат на нездравословен начин на живот. Ето най-добрите съвети за лош дъх - всеки може да ги пробва:

  • Поддържайте добра устна хигиена;
  • Посещавайте редовно зъболекар;
  • Спрете пушенето;
  • Пийте много вода;
  • Използвайте дъвки.

Полезни храни и напитки, за да имате винаги свеж дъх!

Поддържайте устната хигиена

Ако въпреки положените грижи, продължавате да имате лош дъх, може да правите нещо нередно. Запитайте се: „Мия ли си зъбите редовно; използвам ли конец и изплаквам ли добре устата си? Ако отговорът е „не“, тогава трябва да започнете. Тези прости стъпки ще ви помогнат да намалите лошия дъх, като елиминирате натрупването на бактерии.

Не забравяйте да почистите езика си. Той съдържа много бактерии, които причиняват неприятна миризма. Като се отървете от тях, ще намалите плаката. Не забравяйте, че зъбите са само 25% от устната кухина, поради което миенето на зъбите не е достатъчно. Не забравяйте да почиствате с конец и изплакнете два пъти на ден устата с вода за уста. Само така ще получите най-добри резултати.

Посещавайте редовно зъболекар

Зъболекарят ще оцени състоянието на зъбите и ще извърши преглед на устната кухина, за да идентифицира и лекува възпалението на венците и другите проблеми.

Откажете цигарите

Няма да засягаме по-сериозните последици от тютюнопушенето, само ще кажем, че то най-малкото причинява лош дъх. Пушенето е пристрастяване и отказването може да бъде много по-трудно, отколкото някога сте очаквали. Говорете с Вашия лекар как да се отървете от този лош навик.

Пийте много вода

Водата охлажда, освежава и се предлага навсякъде. Използвайте я! Водата не само помага при сухота в устната кухина, а също така изплаква устата ви и помага да се отървете от остатъците храна.

КРАЙ на лошия дъх само за 5 минути

Използвайте дъвки

За поддържане на устната хигиена зъболекарите препоръчват миене на зъбите, използване на конец за зъби и вода за уста два пъти на ден. Какво да правите в интервала между почистването, ако например сте на работа, а изядете сандвич с много лук или друга ароматна съставка? Използвайте дъвки!

Това насърчава производството на слюнка, която ще отмие бактериите и остатъците от храна от зъбите, венците и езика. Не забравяйте, обаче, че дъвката не трябва да съдържа захар. В противен случай само ще увеличите вероятността от развитие на кариес.

Информацията в тази статия е само за справка и не замества професионалния съвет на зъболекар. За диагностика и лечение се свържете с квалифициран специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно