Неочакваните ползи от семките

6592
Неочакваните ползи от семките
Снимка: iStock/Guliver

Диетолозите свързват яденето на слънчогледовите семки с различни полезни свойства. Например, те могат помогнат в регулирането на кръвното налягане, подобрявайки сърдечното здраве. Те са енергийни източници и изграждат стабилна имунна система. Също така подобряват общото ви благосъстояние. Слънчогледовите семки се превърнаха в основен продукт за здравето в близкото минало. Също така това го прави идеална закуска за отслабване.

Съдържат много мазнини и калории и консумацията им е добра за отслабване, тъй като тези семена са богати и на протеини, здравословни мазнини и фибри. Те имат набор от основни минерали и витамини. На външен вид, семките от слънчоглед са бели и деликатни, а отгоре са затворени в черна или бяла черупка. Можете да консумирате семената в сурово състояние или запечени или пък да ги добавяте към други ястия. Те имат отчетлив орехов вкус и отлично хранително съдържание.

Защо НИКОГА да не хвърляме семките от динята? Отговорът ще ви изненада!

Могат ли семките от слънчоглед да помогнат при отслабване?

Отслабването изисква намиране на правилния баланс на калориите. Завишените калории, които са в повече, отколкото нашето тяло изгаря, означава, че наддавате на тегло, а по-малко означава, че отслабвате. Би било лесно да отслабнете, ако добавянето на определена храна към вашата диета би довело до загуба на тегло. Слънчогледовите семки са отлично допълнение към всяка диета за отслабване. Те осигуряват много здравословни калории. По-важното е, че те могат да се консумират, без да изгарят мазнини. Това е така, защото никоя храна не може да изгаря мазнини – вместо това диетата и количеството влияят върху това колко бързо изгарят мазнините.

Ако сте над 50 години, задължително яжте слънчогледови семки всеки ден

Какви са останалите свойства на семките от слънчоглед?

· Високо съдържание на фибри: Добавянето на допълнителни фибри към вашата диета е проста промяна. Тази добавка значително подпомага загубата на тегло. Фибрите са форма на въглехидрати, които тялото не може да смила. Помага ви да се чувствате сити за продължително време, без да добавяте калории. Препоръчителната хранителна добавка (RDA) предполага прием на 30 g фибри дневно. А слънчогледът, който е с високо съдържание на фибри, несъмнено може да ви помогне да постигнете ежедневната си норма на фибри за здравословна загуба на тегло.

· Допълнителен източник на протеин: Протеинът е макронутриент, който се съдържа в изобилие в слънчогледовите семки. Действа като чудесен спътник за отслабване. Протеинът има уникална способност. Помага за регулиране на нивата на ситост. Това означава, че можете да продължите дълги периоди без да ядете и автоматично да сте в калориен дефицит. Резултатът от това е загуба на тегло. Растителните протеини са по-щадящи околната среда. Това прави слънчогледовите семки, които са широко разпространени и достъпни, отлична добавка като източник на протеин към диета за отслабване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com