При болки в стомаха: мед и канела - ще сте като нови!

17476
При болки в стомаха: мед и канела - ще сте като нови!
Снимка: iStock/Guliver

Яденето на канела с мед, както и всеки алтернативен метод на лекуване, не може да замени обичайното медицинско лечение. Въпреки това, поради свойствата на двете съставки, приемът на тази комбинация е добра добавка срещу някои здравословни проблеми. Може да се взема редовно като начин за предотвратяване на определени заболявания.

Д-р Ана Амелия Фернандеш разяснява. 

1. Укрепява имунната система

И канелата, и пчелният мед имат в състава си мощни антибиотични съединения, които помагат за укрепяване на имунната система на организма. Редовното им консумиране увеличава производството на антитела и подобрява реакцията срещу вируси и бактерии, които причиняват някои от най-често срещаните заболявания.

2. Облекчава кашлицата

Това просто съчетание има противовъзпалителни, омекотяващи и релаксиращи свойства, които помагат за намаляване на кашлицата и възпаленото гърло. Комбинирането му с малко топла вода помага за намаляване на симптомите на фарингит и противостои на много инфекции, които засягат дихателната система.

3. Предпазва ставите

Антиокислителните и противовъзпалителните вещества в това домашно средство се използват от много десетилетия за лечение на стави. Ежедневният му прием допринася за регулиране на възпалителните процеси в организма, което от своя страна успокоява симптомите на хронични заболявания като артрит.

Тези храни гарантират здрав стомах и здрави черва за цял живот

4. Подобрява храносмилането, успокоява болки в стомаха

Тази лечебна смес е добра добавка за регулиране на pH на чревната флора и предотвратяване развитието на инфекции или храносмилателни заболявания. Всъщност, благодарение на хранителните вещества, които съдържа, тя има способността да успокоява язви, да облекчава болки в стомаха, метеоризъм и други симптоми на храносмилателни проблеми.

5. Борба с лошия дъх

Халитозата (лошия дъх) е често срещан проблем и обикновено се причинява от бързото развитие на бактерии в устата и зъбите. Тъй като това съчетание има способността да регулира оралното рН, използването му при гаргари може да помогне за неутрализиране на лошата миризма на дъха. При това, тъй като съставките му са антибактериални, то е добро решение за борба с проблема директно при неговия източник: бактериите.

6. Борба с умората

Медът е храна с висока енергийна стойност, която може да помогне за подаване на повече енергия на тялото в моменти на умора и слабост. Това, съчетано с антиоксидантите и хранителните вещества в канелата, е полезно за подобряване на настроението и повишаване на физическата продуктивност.

7. Предотвратява преждевременното стареене

Благодарение на високото си съдържание на феноли, ензими и флавоноиди, този натурален препарат е един от най-добрите съюзници в борбата с преждевременното стареене, както вътрешно, така и външно. Неговите активни съединения намаляват отрицателното действие на свободните радикали, които агресивно окисляват (застаряват) тъканите и клетките. Той също така осигурява полифеноли, витамини С и Е и други антиокислители.

При болки в стомаха - ето какво да ядем

8. Защитава сърдечно-съдовото здраве

Тъй като помага за понижаване на нивата на лошия холестерол (LDL) в артериите, яденето на канела с мед е добра алтернатива за защита на сърдечно-съдовото здраве. Техните органични съединения стабилизират сърдечния ритъм, намаляват окисляването на мазнините в артериите и предотвратяват проблеми с кръвообращението. В допълнение, насърчават детоксикацията на лимфната и кръвоносната система, подобряват кислородния капацитет на клетките.

Как да приготвите канела с мед за подобряване на здравето?

Рецептата за канела с мед е много лесна за приготвяне и е натурален лек, който може да бъде лесно достъпен по всяко време.

Съставки: 4 с. л. пчелен мед (100 г), 4 с. л. смляна канела (40 г).

Сипвате меда в стъклен буркан, смесвате го с канелата с помощта на дървена лъжица. Уверете се, че съставките са смесени добре, преди да започнете да ги ползвате. Приемайте по една чаена лъжичка на гладно, самостоятелно или с топла вода.

Повтаряйте дозата всяка сутрин в продължение на 30 или 35 дни.

Внимание! Статията е само информативна. Допитвайте се до медик-специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Каква е подходящата за вас доза витамин C и как да си я набавите

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

Лазаровден 2024 г.: Традиции, ритуали и символика

Лекар: Следете за тази малка подробност и сами ще различавате настинка от алергия

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com