Тази напитка на гладно сваля килограми и укрепва имунитета

31291
Тази напитка на гладно сваля килограми и укрепва имунитета
Снимка: iStock/Guliver

Тази напитка има сладък и кисел вкус, което я прави отлична комбинация. Напитката ви стимулира и ви дава енергия за целия ден. 
Хората, които са на диета, трябва да посегнат към водата с мед и лимон. Вълшебната отвара ще ви помогне и за укрепване на имунитета и няма да страдате от грипните и бактериалните инфекции.

Ефект на водата с мед и лимон

Ежедневната доза вода с лимон ще ви накара да се почувствате много по-добре. Подобен енергиен заряд ще подобри функционирането ви. Това се дължи на съдържащите се в лимона съставки, включително желязото. То насърчава регенерацията на мускулите и подобрява работоспособността. 

Медът съдържа витамини от група В, които имат положителен ефект върху нервната система. Те подпомагат паметта и премахват усещането за хронична умора. Продуктът неутрализира действието на вредните вещества: тютюн или алкохол.

Подпомагане на загубата на тегло

Ако се борите с излишните килограми, трябва да стимулирате храносмилателната си система. Порция вода с мед и лимон ще накара метаболизма ви да работи по-ефективно. Тя също така намалява чувството на глад. 

6 причини да пиете вода с лимон

Лимоновият сок кара черния дроб да отделя повече жлъчка. Тя е отговорна за разграждането на мазнините на молекули. Това им помага да се абсорбират по-лесно от червата и да не се утаяват в организма. 
В резултат на това по-скоро ще забележите плоския корем и ефекта от отслабването с просто око. Здравословният навик за пиене на напитка с лимон и мед трябва да се комбинира с: достатъчен сън, физическа активност и здравословно хранене.

Укрепване на имунитета

В периода на повишена заболеваемост от инфекции бързо ставате тяхна жертва? Пийте вода с мед и лимон всеки ден. Плодът съдържа витамин С, който подсилва имунитета. Той е чудесен антиоксидант, който ще се пребори с вредните микроорганизми. 

Медът, от друга страна, има антибактериално действие и ще поддържа тялото ви в добра форма. По време на настинка правилната хидратация е от съществено значение.

Учени разкриха истината за водата с лимон - наистина ли е толкова полезна

Подобряване на красотата

Лимоновият сок прави кожата стегната и гладка. Съдържащите се в него антиоксиданти се борят срещу свободните радикали. Излишъкът от тях води до по-бързо стареене на кожата. Медът, от друга страна, съдържа почистващи и овлажняващи съставки. 

Напитката от мед и лимон ще има положителен ефект върху всички типове кожа. Допълнителен бонус е укрепването на ноктите и косата. Те ще станат по-малко чупливи и ще изглеждат по-здрави.

Как да приготвя вода с мед и лимон?

Приготвянето не е сложно и ще ви отнеме няколко минути. Просто изсипете в чаша топла вода, една супена лъжица мед и няколко капки лимонов сок. Разбъркайте всичко това и го пийте всеки ден на гладно. Това е важно, защото ще стимулира храносмилателната ви система и ще подобри метаболизма ви. Освен това е доказан начин за детоксикация на тялото ви. Пийте напитката в продължение на поне 2 седмици. По този начин ще усетите и забележите желаните ефекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com