7 деца от забавачка в община Аксаково са с бактериално хранително отравяне

13423
7 деца от забавачка в община Аксаково са с бактериално хранително отравяне
Снимка: БГНЕС

7 деца от 4 до 6 години от седмичната детска градина в село Кичево, община Аксаково са приети в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Марина" - Варна. Медиците смятат, че са с хранително отравяне, предаде БНР.

Малчуганите са се почувствали след вечерята в четвъртък, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Станева. По-късно те са откарани в болницата. Там е установено, че имат бактериално хранително отравяне.

В Аксаково е обявено бедствено положение

Община Аксаково обявява бедствено положение. То обхваща територията на населените места: Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Радево, Дол...

Взети са проби от храните, които са консумирали децата. Резултатите се очакват следващата седмица. Правят се изследвания и на персонала в градината.

Това е вторият случай на масово заболяване, след като във варненска детска градина бяха регистрирани 21 деца със салмонелоза.

Детският комплекс се управлява от българо-германската фондация „Свети Андрей”, която работи с деца в неравностойно положение, съобщава bTV. Храната се осигурява от външна фирма. 

„Бактериално хранително отравяне означава, че се свързват оплакванията на децата с консумация на храна, без това да означава непременно, че храната е заразена”, коментира Светла Станева, директор на РЗИ - Варна.

13 900 деца в София извън детските градини

13 900 деца в София ще останат без забавачка наесен, предаде Стандарт нюз. На първото класиране в петък 25 528 хлапета кандидатстваха ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com