Аквариумът във Варна ще е безплатен на Никулден

17580
Аквариумът във Варна ще е безплатен на Никулден
Снимка: Gettyimages

Входът за Аквариума в морската столица ще бъде безплатен на Никулден – 6 декември.

Жителите и гостите на града ще имат възможността да разгледат впечатляващата колекция от сладководни и морски обитатели, флората, фауната и специфичните особености на Черно море. Инициативата по повод празника на рибарите и моряците съвпада и с Деня на дарителите в България.

Аквариумът във Варна има нов обитател

Аквариумът във Варна има нов обитател - експонат на женски делфин с дължина 117 см., от вида Phocoena phocoena relicta. В разговорния б...

Навръх Никулден Аквариумът ще посреща своите посетители без входна такса през целия ден в рамките на работното време, което през зимния сезон е от 9:00 до 15:00 ч., информира Moreto.net.

Аквариумът във Варна е създаден по идея на цар Фердинанд, след негово посещение в Неаполската зоологическа градина. Изключително оригиналното решение на фасадата му съчетава баралефни изображения на огромна мида и някои от най-разпространените животински видове в Черно море.

Сградата е построена за периода 1906-1911 г. Заради войните в началото на ХХ век обаче откриването на аквариума се забавя. След края на Първата световна война през 1918 г. зданието е било използвано последователно от войскови части до 1920 г., от Машинното училище до 1922 г. и от Рибарското училище до 1930 г.

Над 150 хил. туристи са посетили музеите във Варна за десетмесечието

158 000 туристи са посетили музеите във Варна за периода от началото на годината до 24 октомври. Това сочи анализът за летния сезон п...

На 17 юли 1932 г. Цар Борис III открива официално Морската биологична станция. На тази дата се чества и годишнина от създаването на варненския аквариум.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Варна