Болница за плюшени мечета

16541
Болница за плюшени мечета

За пета година Асоциацията на студентите-медици в България и организации на пациенти с редки болести организират събитието за деца "Болница за плюшени мечета".

Под формата на игра децата ще научат повече за хигиената, здравословното хранене и за това, какво се случва в една болница. Ще могат да общуват с младите лекари по приятелски и спокоен начин, който ще им помогне да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки. "Пациенти" ще бъдат плюшените играчки на децата, а "мечешки доктори" ще са студентите по медицина от варненския Медицински университет.

Кръстиха осиновените носати мечета във варненския зоопарк

Екзотични имена получиха осиновените носати мечета във варненския зоопарк- Реджина Напа, Шарки, Барни и Арна. Кампанията под мотото &b...

"Болница за плюшени мечета" е международен проект, харесван от децата в цял свят. Докато разказват за "болестите" на своите плюшени играчки, децата получават нови знания и умения и най-вече сигурност, че могат да се справят в болнична ситуация. В чакалнята ги очакват интересни и занимателни игри, а рецептите в болничната аптека са, разбира се, за бонбони!

"Прегледите" ще се извършват на 22 февруари/неделя/ от 10 до 12 ч. на последния етаж в Гранд Мол Варна. Организаторите напомнят да не забравяте да донесете своите "болни" играчки! До болницата ще бъде разположен щанд от който може да закупите мартенички изработени от майки на деца с редки заболявания мартеници  както и плюшени играчки.

Събраните средства ще бъдат добавени към фонда за осигуряване на  физиотерапевт за децата с редки болести в УМБАЛ "Света Марина" "Болница за плюшени мечета" е първото от поредицата събития, организирани от пациентските организации на хора с редки болести за отбелязване на Деня на редките болести - 28 февруари.

На 25, 26 и 27 февруари в информационния център на Община Варна студентите по медицина организират благотворителен базар  с мартенички. В помощ на децата с редки болести тази година се включват и служители на Уникредит Булбанк клон Варна, които също изработват и продават  мартенички.  На  07 март в зала Пленарна на Община Варна ще се проведе семинар на тема интегриране на деца с хронични заболявания в детските и учебните заведения с участие на педиатри от УМБАЛ Света Марина, представители на Общината, на ТЕЛК, АСП и пациентски организации.

Пешеходна пътека на кръстовище в София е блокирана от ограда

Късмет ли е да те блъсне кола пред болницата? Зависи какво е отношението ти към живота, но със сигурност щипка късмет. Случката става ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com