Евакуират 68 къщи в кв. Аспарухово във Варна

9768
Евакуират 68 къщи в кв. Аспарухово във Варна
Снимка: БГНЕС

Започнала е евакуация на семейства от бедстващия район Аспарухово във Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна кметът на Варна Иван Портних.

Той допълни, че вече има евакуирани семейства, действията са започнали още вчера. Извършва се евакуация на 68 къщи, които представляват или конструктивна опасност, или са в райони със свлачища. Огледите на постройките продължават и има вероятност броят на опасните сгради да нарасне, допълни кметът.

Кметът на Варна не смята , че най-голямата опасност вече е преминала

Не бих казал, че най-голямата опасност вече е преминала. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна, кметът на града Иван П...

Създадени са условия за евакуираните и в общинската база, и в СУПЦ „Д-р Анастасия Железкова”, както и в други общежития. Част от хората предпочитат да се настанят при близки и роднини. Днес предстои извънредна сесия на общински съвет – Варна. Съветниците се събират във връзка с бедствието в квартал „Аспарухово”, отнело живота на 12 човека. Сесията ще започне със заупокойна молитва в памет на жертвите от район Аспарухово, която ще бъде отслужена от Варненския Великопреславски митрополит Йоан.

Съветниците ще вземат решение за подпомагане на на семействата на загиналите. Ще се разгледа и предложението общинските съветници да дарят едно свое месечно възнаграждение за нуждите на бедстващите от района, както и да се осигурят безплатни прегледи за всички пострадали от бедствието във всички общински ДКЦ-та. Предстои да се разгледат и средствата в план- сметка „Чистота” и при наличие на резерви парите да се прехвърлят към фонд „Бедствия и аварии”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com