Жителите на варненския квартал “Чайка” отново излизат на протест

10047
Жителите на варненския квартал “Чайка” отново излизат на протест

Жителите на варненския квартал “Чайка” отново излизат на протест. Това съобщи за „Фокус” Кръстю Кръстев от инициативния комитет в квартала. Предвижда се акцията да се проведе в петък от 8 часа пред сградата на Община Варна. Въпросът с приетия наскоро Подробен устройствен план /ПУП/ на „Чайка“ от Общински съвет стана повод за сериозно напрежение сред жителите на района.

Стотици обитатели на квартала излязоха на два протеста, за да покажат недоволството си срещу приетия план, в който има заложено строителство на жилищни сгради. Жителите на „Чайка“ са категорични, че не искат да се посяга на инфраструктурата на квартала и да се променя облика му. Те са твърдо против строителството на нови сгради между блоковете.

Протест във Варна заради сгради в Морската градина

Сдружение Варна диша организира мирен протест "ОТ ЛЮБОВ КЪМ МОРСКАТА", който ще се проведе утре 14.02.2015г., от 14:00 часа, съобщават ...

Настояват за запазване на зелените територии. Над 100 жалби има постъпили към момента срещу ПУП на „Чайка“. 22 от оплакванията са адресирани до район „Приморски“, 40 са подадените жалби в Общински съвет и 50 са подадени в Административния съд.

Очакванията са до края на седмицата да постъпят още жалби, изпратени по пощата, с клеймо до 15-ти юни, когато бе крайния срок за подаване на възражения от гражданите, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. С влизането на жалбите в съда няма как ПУП да влезе в сила преди съдебното решение или поне не за имотите, за които се отнасят жалбите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Варна