Отбори с летящи имена и дъх на барбекю плениха феновете на Red Bull FLUGTAG Варна

547
Отбори с летящи имена и дъх на барбекю плениха феновете на Red Bull FLUGTAG Варна
Снимка: RedBull

"Ние не сме висшисти, не сме инженери, не сме авиатори, но сме изпълнени с ентусиазъм и желание да спечелим сърцата на публиката и журито на RedBull Flugtag". Така, отборът-лидер в гласуването на идейните проекти за първия ден на полета у нас - Хвърковата чета с 823 гласа – започва своето представяне, преди да заплени публиката и на живо. Подгласници са Фтиченцата с разлика от 13 вота, описали се като „отбор позитивни ентусиасти, изпълнени със спортен дух за победа, приятели на силните усещания, фенове на летателните апарати и

Преди състезанието, трите топ отбора от този етап ще бъдат възнаградени със заснемането на специално посветен на тях видео клип. Очаквайте повече от подготовката и някои от тайните им за успех в ефира на Red Bull Flugtag през юни.

Близо 90 състезатели бягаха по най-дългия плаж у нас

Близо 90 състезатели се включиха в бягането по най-дългия плаж в България – полумаратон „Камчийски пясъци“, който се ...

Проект на Хвърковата чета, RedBull Flugtag

Небесните майки, Гравитация, Щастливите овце, Празни каски, Момината питка, Слончето или пък Хидро Змей - общо 43 дръзки идеи от цяла България събраха екипажи от смели гении за първия „ден на полета“ у нас. Те са вече на финалната права, преди да разперят крилата на чудатите си творения пред многобройната публика на пристанище Варна на 2-ри юли, събота.

Въображението е в ход, и крилатите екипажи ще се стремят да пленят журито по два основни критерия: 1/изобретателност при творчеството на летателния апарат и 2/ артистична презентация/шоу на отбора преди полета. Колкото до третия критерий, то той е в „крилете“ на пилота и 3/ дължината на полета, устремен към хоризонта над черноморската вода.

Мнозина от участващите безстрашно се стремят да над-летят световния рекорд, поставен през 2013г. в Калифорния – 78.64м. А вие? Откривате ли потенциални претенденти за най-дълъг полет, правен от 1992 г. насам?

В Албена ще се проведе първият по рода си дрон фест

Първият по рода си в България дрон фест ще се проведе през този празничен уикенд - на 7 и 8 май, във ваканционно селище Албена, което е...

Проектите на всички тях, може да разгледате тук: и на сайта www.redbullflugtag.bg, и да продължавате да им давате кураж!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com