Варненски заместник-кмет живее в общинско жилище като "крайно нуждаещ се"

3322
Варненски заместник-кмет живее в общинско жилище като "крайно нуждаещ се"
Снимка: БГНЕС

Един от заместник-кметовете на Варна - Пейчо Пейчев, живее в общински апартамент като крайно нуждаещ се. Адресът е варненският бул. „Цар Освободител” 88, вх. В, ет. 2, ап. 4.

По думите на репортера Борис Касиков Пейчев е един от хората, които ползват общински апартамент от общо 52 общински жилища във Варна. Самият Пейчев потвърди, че от есента на 2015 година живее във ведомственото жилище. Не съм самонастанил се, подчерта зам.-кметът.

Няма да увеличават наемите на общинските жилища в община Асеновград

Няма да увеличават наемите за ползване на общинските жилища в община Асеновград. Решението бе взето единодушно от старейшините на града...

Зам.-кметът каза, че става въпрос за жилище от 110 кв. метра, а месечният наем е „80 и няколко лева до 90 лева”. Справката на Борис Касиков сочи наем от 86,84 лева месечно. Зам.-кметът обяви, че получавал 1200 лева месечно заплата и нямал други доходи. Не съм аз, който определя цените на наемите, защити се Пейчев пред Нова телевизия. Той заяви, че има и други общински служители, които ползват общински жилища. Тънката разлика е, че при Пейчев става въпрос за жилище, което е преместено от фонд „Ведомствен” в друг фонд. Според зам.-кмета това е техническа грешка и веднага има реакция, като тя ще бъде поправена. С отговарящия за тази дейност – Нора Момчева, се бил свързал и кметът Иван Портних, по думите на Пейчев. Той заяви пред Нова телевизия, че е нямало начин грешката да не бъде открита, защото не е подавал заявление за такова жилище като крайно нуждаещ се, а освен това нямал постоянен адрес в морската столица, както трябвало да има по наредба.

Попитан дали до края на деня на сайта на Община Варна ще бъде публикувана информация колко общински служители живеят в общински жилища и срещу какъв наем, Пейчев отвърна: "Няма никакъв проблем, ще обясним на сайта на Община Варна, че трябва да бъде качена информацията. Ако успеем да съберем цялата информация, ще я качим. Надявам се в рамките на утрешния ден информацията ще бъде качена".

Пейчо Пейчев е назначен за заместник-кмет на община Варна на 12.08.2013 година. Той е на 60 години. Завършил е висшето военно училище в Шумен и Университета за национално и световно стопанство със специалност международно право и външна търговия. Пейчев е бил част от Разузнавателно управление на Министерство на народната отбрана (РУМНО), а по думите в блога на Борис Касиков варненският зам.-кмет е част и от тесния приятелски кръг на Красимир Маринов (също кадър на РУМНО), познат и като тъст на варненския кмет Иван Портних, женен за дъщеря му Вилислава. Във Варна Пейчев контролира едни от най-важните дирекции в кметството – „Информационно и административно обслужване”, „Финанси и бюджет”, „Местни данъци”, „Общинска собственост, икономика и стопански дейности”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна

Пожар в Дом за хора с умствена изостаналост край Варна

Варненско училище забрани телефоните в часовете, но и в междучасията

Варненци вземат нещата в свои ръце: Организират доброволни патрули

Солена глоба за всеки, който наруши кметска заповед на Сирни Заговезни

Приеха бюджета на Варна за 2024 година: Ето за какво дава най-много пари

Откриха мина в морето край Варна

Премахват зелената зона за събота и неделя във Варна. Ето откога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com