Варненският куклен театър е заплашен от наводнение заради нагла кражба

2575
Варненският куклен театър е заплашен от наводнение заради нагла кражба

Неизвестни задигнаха 20 кв. метра медни листи от покривната конструкция на Кукления театър във Варна, информира Topnovini.bg. Наглата кражба е извършена на два пъти през последното денонощие – втория път пред очите на свидетели от съседните жилищни кооперации, които си мислели, че щъкащите по покрива хора правят ремонт.

Стойността на откраднатото имущество е за около 500 лева, изчислиха експерти, но възстановяването на щетите ще струва 20 пъти повече. Освен медната обшивка крадците са задигнали и кабели за декоративното осветление на покрива, за да си осигурят тъмнина по време на продължаваното престъпление.

Две нови заглавия ще покаже Столичният куклен театър

Моноспектакълът на Бойка Велкова „Пътят кък Афродита” и историята за Тим Талер „Продаденият смях” привличат мал...

Първата кражба на медни листи е регистрирана в неделя сутринта. Неизвестните апаши се качили на покрива, като за целта използвали паркирания до сградата служебен микробус на Кукления театър. Тогава живеещ в района служител на културния институт забелязал, че липсват около 10 кв. метра от медното покритие на покрива.

Директорката на Кукления театър Вера Стойкова уведомила за кражбата охранителната фирма СОД Варна, с която културният институт има сключен договор, както и полицията. Въпреки че от охранителната фирма се ангажирали да осигурят патрул, който да наблюдава Кукления театър, тази сутрин изтръгнатите медни листи били два пъти повече.

Компрометираният участък се намира точно над залата за представления и ако завали, тя ще се наводни, като от поражение е застрашено и техническото оборудване на Кукления театър.

Първото представление след празничните дни е насрочено за 9 януари, докогато ръководството възнамерява да организира спешен ремонт на покрива. Първоначално оголената част ще бъде покрита с найлон, тъй като във вторник синоптиците прогнозират дъжд.

Габровци ще могат да се насладят на весел куклен театър в събота

Ако живеете в Габрово или пък ще бъдете там през уикенда, имаме идеално предложение как да се позабавлявате заедно със своите малчугани...

Поради липса на финансови средства сградата е лишена от камери за външно видеонаблюдение. В амфитеатралното пространство пред входа на културния институт от години се събират наркомани, които замърсяват района, драскат плочките и трошат пейките. Въпреки многобройните сигнали на ръководството, от І РУП на МВР-Варна не са предприели мерки, за да гарантират сигурността на държавния културен институт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com